FOLLOWERS

Khamis, September 06, 2012

SEKSANYA MESEJ GUNA HENPON TOUCH SKRIN

Saya pernah buat status kat fb pasal ni..
pasal seksa guna henpon touch skrin ni..haha

Sebelum saya guna henpon Samsung sekarang
saya guna henpon Norkiah button biasa E71 tu..
guna henpon tu saya boleh mesej dengan selamba sambil garu ketiak you..hakhak

Tapi sejak 3 bulan lepas saya 'ter' tukar kepada samsung ni..har har 'ter' tuuu..
ok bukan 'ter'..'ter' tu maksudnya tak sengaja tukar..
yang ni memang gegedik rasa nak nukor henpon..
maka bertukarlah saya kepada Galaxy Note..


Henpon kesayanganku..

Maka bermulalah kesusahan guna henpon touch skrin ini..
maksud saya semasa MESEJ..

PERTAMA
dengan tangan saya yang kecik ni..
saya tak boleh pegang henpon ni sebelah tangan untuk mesej
kalau nak mesej..sebelah tangan pegang..sebelah lagi tekan..hadusss

KEDUA
Saya akan sentiasa silap bermesej..
contoh bila tekan 'sayang'..yang keluarnya 'ssysng'..
nak eja 'mak' keluarnya 'msk'..har har..jauh maksud tuuuuuuu...kah kah

KETIGA
Saya tak boleh mesej masa mandu..huhu..
kalau dulu saya lah segala raja sms..hahaha *sambil tepuk2 dada..hakhak
sekarang tidak lagi..
henpon ni memang lebar..
memang kena guna dua tangan untuk bermesej..
jadi buleh baca je..nak reply tunggu kat tepic lite..haha
ok jugak tu..maka fokuslah daku semasa memandu..
jadi takla ehem ehem saya itu isau sangat kannnn..hihik


ok itu je lah ceritanya..
lebih-lebih kang marah pulok orang samsung..
ntah-ntah ada yang jual henpon kat sini..mati haku..larikkk cepat2..
tapi secara keseluruhannya..henpon ni memang hebat..hahaha..



* Jika mengeluh tentang sesuatu..jangan sampai tak bersyukur dengan kurniaan-Nya.. :-)


61 komen:

msredcheesecake berkata...

masa saya memula pakai touch screen dulu pun kekok... skang dah terel...huhuu

BLADE EDGE berkata...

salam akak..

saya sihat2 jer..skrg ni saya pun guna hp touchskrin..sbnrnye xde la susah sgt, cuma ambik masa sikit utk biasakan diri.skrg ni dh ok ape nk tekan2 :-)

Ayuni berkata...

nanti2 oklh tu....

~~Ticer Wann~~ berkata...

Ticer raa sms pakai touch screen time drive dah sekarang.. (sambil angkat2 kening) ihiks

ahsfantasy24 berkata...

hehe.. betul..
kadang2 masa on call, tiba2 terputus,
telinga dah touch scren ;D

qasehraihan berkata...

@ahsfantasy24
hahaha..yg ni saya setuju..sebab pernah tjadi..kekadang kluar nombor banyak2..haha

Daddy Ziyyad berkata...

yup, saya lagi suka stail lama, taip atas button, dah expert, pejam mata pun boleh!..macam tu jugak kekok nya masa menaip guna tab, sebab touch skrin jugak kibod nya :)

whitecappuccino berkata...

baru jer berkira nak beli samsung galaxy note..tapi skrg guna galaxy young anak punya..susah tol nak menaip..

FasiHaH SupiaN berkata...

eh eh eh ingatkan sy sorang rasa macam tu...memang! tensyen tau..xleh da nak reply mesej time drive, terpaksa suh copilot tolong reply kannnn

pak mat berkata...

cth lain..
Perut jd petut.hehe

miss her too..

qasehraihan berkata...

@pakmat

har har har..
ingat lagi eh 'laptop atas petut'..haha jaat..

♥ :-)

Syira berkata...

salam..

hehe...kalau susah sgt jual kat kita la phone tu...

hehe

Syira berkata...

salam..

hehe..kalau susah sgt jual kat kita jelah..hehe

zul permatang badak berkata...

setia dgn h/phone lama......

Siti Safiyyah berkata...

haha teringat kat abah ss.. time tengah up phone touch screen, dia pun nak jugak. tapi tak dapat nak imagine camne dia nak taip msg. hehehe

Cikgu Fikri berkata...

Yes..
Mmg leceh guna touch skrin.
Ni sy taip komen ni pun guna phone. gigih menaip.
Huhu.
Oh yer, brbalik kpd soalan.
Jarak dr bndung n jakarta jauh.
Around 3 jam. Cm dr jb ke mlaka.
Klu blik hari x smpt.
Num tourist guide sy ada pd lecturer.
Tp, sy xbraper suka ngan dia sbb gatal.
ada 1 hari tu, dia pergi psg lgu dangdut lucah kt dlm bas. Terus bdk pompuan suruh tutup.

Che Rosliza Che mat berkata...

touch skrin nie...memang...kadang2 tue...akak pun salah type kalau komen blog kawan guna galaxy tab hihihi

mykhalis berkata...

xde jodoh la pakai henset touch screen nie..first time beli henset touch screen ni samsung corby..ari ni beli esok tolak balik..tangan cepat sangat berpeluh

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

sy sekarang guna e71... xsuka hp touch screen.. dl pernah gak try, tp jap je dh jahanam.. sebab tgn sy cepat berpeluh :)

Mrs.Yie berkata...

touch skrin ni memang indah kabo dari rupa..akak pakai tak sampai pun seminggu pastu terus bagi kat suami..malas ah nak guna menatam ni..payoh beno kalau kita nak taip cepat2..adoi..

-gedek! berkata...

uncle henfon cap ayam belanda je...

Rohani Hashim berkata...

hany lak jari besor, slalu jer tertekan dua huruf. tapiiii kan setiap benda baru tu mmg la mula2 susah, tapi lama2 ok lah. mcm hany gak dulu, mula2 guna ipong ni, mmg sakit ati jer, so lama2 dah slalu guna, tgh drive pun dh bleh reply msg ;).

eintan nurfuzie berkata...

hahah..sma la dengan cik en..
xlh nk msg semasa memandu
jom join
http://www.nurfuzie.com/2012/06/pencarian-cik-en-dan-blog-entry-kita.html

kay_are berkata...

tak terpikir lagi nak guna samsung nye phone ni.. dah r besar.. harga pun besar.. biar je r dulu.. T__T

khaifaiz berkata...

kene practice lagi.. hehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

hubby sy tere gila pakai touch screen ni pdhal jari dia gemok kikiki..sambil mandu pun bulehhh

Nory Zoulkefle berkata...

Mmg leceh nk taip mesej gune henpon touch screen ni..huhu

hairy berkata...

best hp touch screen ni..

Papa Mifz berkata...

lamo2 biaso la tuh...practice make perfect...:)

Edy Zaidi berkata...

gunalah iphones...reply sms just sebut je apa nak reply...hehe

bbreena81 berkata...

salam...nice blog:)

bbreena81 berkata...

salam..nice blog:)

bbreena81 berkata...

salam...nice blog:)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

ingt kan nak jual dh tadi tu keh3

AdaNaz87 berkata...

betul betul betul. selalu tersalah type. sampai jadi pelik orang yang baca. :P

i'm ezza haniza berkata...

saya guna galaxy tab . tapi seksa=.= hahahahaa .

Woofer Storm berkata...

untunglah sis boleh mesej syg2.hahaa

#sy pun kurang gemar pakai hp touch screen..geram je bila nak tekan lain,lain pula yang keluar..

Norzie hany berkata...

Salam kenal.
Pernah guna hp touch skrin tp sekejap aje.lebih selesa pakai hp lama.

Myra Jay berkata...

Takpe pelan2 sementara nak biasa, Myra dulu tak reti gak, tp sekarang enset touch screen boleh sia balas sms masa memandu..hahahha riak ;)

Qaseh dalia adelia berkata...

wahh fon nak canggeh je .. tulah sms masa mandu sgt kan dah xboleh hahaha miss u

Solihin Zubir berkata...

haha.. btoi! guna touch screen mmg siksa batin..

sbb tu sy semakin tak suka ber'SMS'.. haha..

ummiarissa berkata...

memang macam tu hp touch ni...saya rajin terkena..nak anta ayat lain..terhantar ayat lain...itupun sebab gara-gara nak cepat taip...ignore kan je lah...

Siti_btp berkata...

Bahayanya mesej masa memandu ni..
Malang tak berbau..

kak ina kl berkata...

tu sebab tak tukar hp lama..sbb dah biasa..kang tkr yang canggih tak tau nak guna buat per kan

ieda berkata...

hp biasa juga yg senang kan .. ;)

Citarasa Rinduan berkata...

kak ayu rindu E71 kak ayu..

mmg tak suka guna note.. sbb gedabakk

Liza Razak berkata...

betul tuh..dah lama pakai pun saya masih tersasul lagi nak taip sms..hehe

padin berkata...

hehee biasa la tu, lama2 nanti terer la, ekekee

Che Rosliza Che mat berkata...

sama ler kita...susah betul guna touch screen hihihi

Rohani Hashim berkata...

hehe xper lama2 nnti ok.tp tang pegang hp xleh sblh ms sms tu, oklah sbb tgk note kan mcm besau n lebar kan

Woofer Storm berkata...

bila akak nak bagi sy hp note2 tu.hehe

update2..slmt mlm kak^^

eynda berkata...

Alami perkara yg sama masa awal2 guna henpon touchscreen... sekarang alah bisa alah biasa... tapi masih slow berbanding time guna nokia berkeypad dulu hehe...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

hempom kita cokia jewww

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

yg ada baby kecik & lasak pn x sesuai gak touch screen.. hehehehe

edda(",) berkata...

giler la best galaxy note.. nak sambar satu jugak la nanti... edda baru je lepas let go bb touch screen kat adik. terasa jejari tak runcing. hehehe..

ahsfantasy24 berkata...

erk.. memang seksa,
asyik typo je ka, stress..

Nasuha berkata...

brapa agaknya hrga hp mcm tu.

hasrul hassan berkata...

Hmmmm memang susah .... tapi best ..hehehehe..leh download game free .. :P

Cikgu Fikri berkata...

sama lah.. sy plak sbb jari sy besar.,asik salah taip jerk.. huuhhu :)

outbound malang berkata...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Tidak ada yang namanya hari yang tidak penting dalam kehidupan manusia ini. Setiap saat berharga.

saifudin abu izzudin berkata...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan