FOLLOWERS

Jumaat, Januari 21, 2011

BERAPA PERATUS KEGELAPAN TINTED KRETA YG JPJ LULUSKAN SEBENARNYA???

salam Jumaat
bfast apa ek uol arini..
pagi ni saya buat roti jala..pepagi ag bangun menjala..haha
best2..cicah kuah kari yg dah ready buat semalam..
tapi bukan nak share resipi tu arini..

arini nak crita hal kreta..haha
ada ke patut pmpuan cakap hal kreta..alahai skali skala..kan
bebaru ni saya pergi pusing2 kat kedai2 tinted kreta..
memang plan nak tinted pun..pastu brenti kat satu kedai
yang pelik..trus stuju nak buat ctu..
aiyya..biar benar saya ni..tp mmg benar..xsurvey2..main terus buat kat situ..huhu


meh layan gambar time dorang tu tgh buat











saya sebenarnya nak bagi gelap
biar tak nampak kat dalam..tp yg setakat JPJ lulus..
dorang ni cakap kegelapan yang JPJ lulus 50% sajoo..
pelik plak saya..sebab kalau tak silap saya JPJ boleh lulus sampai 65% tak??

dengan 50% kegelapan tu, dorang bagi warrnty 5 tahun
kalau JPJ saman dorang akan bayar katanya..
kalau nak buat lebih gelap dorang tak bagi warrnty tersebut..
adoii..macam2 a..

tau tak brapa kedai ni caj???
saya tinted keseluruhan kreta..
total kos = RM900
mahal ke murah tu ek???huhu..

ada ke sapa2 keje JPJ sini..brapa % gelap sebenar yg JPJ luluskan??
brapa pulak total tinted kos yg biasa uol kena??

-end-

* memang nak kreta cermin gelap..utk keselamatan..aiyya mcm artis plak..hakhak




17 komen:

mien eaststar berkata...

sy pom nk psang gak tinted akak...tp yg murah je la...rm90 je kot....hehe

jom bace artikel ni akak...

http://mieneaststar.blogspot.com/2011/01/jpj-lancar-operasi-cermin-gelap.html

qasehraihan berkata...

mien:
what???rm90?? kat ne..
yg sy buat ni kat puchong..hoho
tapi mmg sejuk bila duk dalam..hehe

mien eaststar berkata...

hehe...rm90 tu tinted yg cikai je akak...
xtau la sejuk ke x bile duk kt dlm...belom bt pom ag..survey je dulu daaa...

eqbalzack berkata...

saya tak pasti berapa %...yg pasti cermin kereta saya tak gelap sebab rimas kalau dok dalam gelap! hehe

qasehraihan berkata...

mien:
kat trg mmg murah kott..
tp cepat pudar..kn2..

qasehraihan berkata...

eq:
ye ke awk rimas dlm gelap??
mlm2 kan kita tutp lampu..oooppsss..sori,dear..

mien eaststar berkata...

agak nye la akak...kt mne2 pom ade tinted yg murah...tp x tahan lame la...hehehe

student cm sy nie..kai yg murah2 jer la dulu kn akak...x mampu ag daa.. :)

Mat Ganu berkata...

saya just pakai motor jer...hehehe

qasehraihan berkata...

mien:
hehe..ye ye betul tu

qasehraihan berkata...

mat ganu:
naik moto ag best..open air..hehe

E.d.Y berkata...

macam mahal je rm9oo tu

dynda zainurfarina berkata...

wahh..myr900?? mahalnye.. dynda buat tinted myr80 je 4 myvi..;)

coretan rizal berkata...

konten yg menarik mbk, salam hangat and salam blogging

QASEEH HATIKU QASEEH berkata...

wow...mahal nya..biar pn sy x reti psl aksesori keta nie..tp bg sy mcm mahal plk dat kos..ur shud g servay dlu b4 agree dat kedai pasang 4 ur..sda psg wat 2 do yer..:))

iFolia photogrAphy berkata...

kalo xsilap saya 50% utk cermin tepi n belakang dan 70% utk cermin depan hehehe~

amranaiman berkata...

ooow like that :D

Ame Mus berkata...

rm900??? mahalnya... ana psang kiri kanan depan belakang, tahap kegelapan 65%, rm200... ^_^

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan