FOLLOWERS

Selasa, Mac 29, 2011

MIMIK MUKA | JELIR-JELIR | COMEL KE???

satu persoalan..
kenapa ramai yang suka tangkap gambar buat muka
muncung-muncung..jelir-jelir lidah?? tak kirala anda lelaki ke pompuan..
memek muka muncung-muncung bajet seksi ke??..
suka jelir-jelir lidah bajet comel gila ke ek??..

saya tak kata salah..hoho..tp rasanya simpankan aje la..
silakan..simpan untuk ditunjuk kepada cucu-cucu anda akan datang..
(ntah-ntah cucu pun takut tengok..ahakss)
sebab rasanya agak tidak manis jika ianya untuk tontonan umum..
letak kat blog..letak kat facebook..
cantik ke ek?? nampak hot ke??

rasanya gambar-gambar sebegitu kelihatan agak TIDAK ELOK..
'gelenya' kalau ikut istilah orang kelantan/terengganu...hohoho
agak berat sebenarnya nak gunakan perkataan tu
tapi setiap kali saya terjumpa gambar-gambar begitu di blog atau di facebook..
antara yang terfikir di benak ialah perkataan itu..


apa tujuan sebenarnya ya??
mungkin sekadar suka-suka untuk kawan-kawan lihat..
tapi cantik ke aksi-aksi memek muka jelir-jelir gitu??
 sangat tak manis dipandang...
lebih-lebih lagi kalau bertudung..
ada seorang penulis tu berkata..ini "aksi mulut itik donald duck"
adoyaii..cantik ke mulut donald duck tu?? 


malu den nengok...
kemudahan telefon berkamera/apa jua kamera seharusnya diguna untuk merakamkan gambar-gambar yang cantik dan tidak menjatuhkan maruah diri sendiri..
(jelik sungguh..sehabis-habis lidah dikeluarkannya..hohoho)
fikir-fikirkanlah ya..

tak kisahla anda blogger glemer otai tahap gaban..
hanis zalikha..irenne nadia marcello skalipun..
kalau ada gambar gini saya tak respectla..
maybe sebab jelir tu anda glemer kot??ahakss

kalau baby ni jelir..dimaafkan..ni nampak hot!!hik


peace no war (^_^)



-end-

* ada satu contoh perempuan bertudung kat google amat menakutkan jelirnya..kalau buat contoh sini mesti mengamuk tuannya..hakhak..
* sori la..den xbuat backlink kat otai2 tu..smua orang tau blog mereka itu...

65 komen:

Fareha Rahmat (Bos Besar) berkata...

sakit lidah kot tu yg tangkap gmbr pun terjelir2..alamak aku pun sama hahahaha

Ujang9897 berkata...

nak try la buat gaya muncong gak..hehe..

kalau gmbar comolot cmner lak..hahaha

siti faridah harun (nama penuh tu) berkata...

hekhek ,, agak geli gak la,, mcm bajet,,

tp org kelantan ni kuat KOYA ,, betul ke?? kiki

Cekodok berkata...

letak pic cekodok je la.. orang pun tak sakit hati tgk.. haha

Isteri Yang Comel berkata...

tak penah jadik klu amek pic gaya cam tu.. hihihi buruk sangat

muhammad iqbal hakimi bin tahir berkata...

haha..kalau org merajuk mesti muncong je kan... =D

kpah k-poh berkata...

akak duk perati lah kan..sebenarnya bila dah duk depan kamera tu..semua jadi lupa..lupa diri..lupa situasi..lupa adab..lupa sopan.Dan satu perbuatan yg sepontan ialah menjelir lidah ler...heeee...

Suara Kalbu berkata...

Saya pun kurang gemar tengok pose-pose gitu. Ada sesetengah perempuan yang muka comel-comel tu nampaklah jugak hot bila buat muncung-muncung tu tapi ada sesetengah pulak memang tak kena langsung bila dah buat pose muncung-mucung tu

Sunah Mohammad berkata...

pssst, akak...saya amek untuk letak kat henfon je...hahahahaha~

wath berkata...

saye setuju ngan post ni kerana tidak setuju mengatakan gambar begitu adalah cumil. kehkehkeh. gambar mata sahaja kan cumil.

kan kan kannnn :D

~~Ticer Wann~~ berkata...

entri ni sama cm apa yg sy rasa... xmanis laa... especially pompuan... :)

mykhalis berkata...

gambar baby kat atas ni wallpaper komputer Khalis.. orang rumah tengok hari2 masa pregnant..hehe..

Qaseh dalia adelia berkata...

hahahaha qaaseh le tewww wat aksi muncung2 .. semalam baru kene ceramah dgn hencik kyle ..ok janji tak buat lagi .. tapi jelir2 qaseh tak pernah show off itu sgt melampau ..ngee tq sis cyg .. :p <-- jelir camni xpe dop gelenya eh haha

MIZZ SUE (asam.garam.gula) berkata...

hehe..klu akak wat msti comel..hihi

khaifaiz berkata...

mula2 nmpk ok la.. lama2 nmpk meluat.. sgt meluat.. dan meluat-luat..

kontrol ayu je sudey...


Hai kak Qaseh

azwa_amani berkata...

huhuhu..entahlah..amani pun pelik sebenarnyer,...itukan pose artis2 barat...ermm...cepat sangat trikut budaya sane...ape2 pun senyum nampak gigi macam iklan colgate tu lagi best.. :)

Amni berkata...

hahahah.... serius amni pon pelik nape dorang leh confident gambar cam gitu..ekeke... nampak comel kot dorang rasa..=P

Amni berkata...

hahahah.... serius amni pon pelik nape dorang leh confident gambar cam gitu..ekeke... nampak comel kot dorang rasa..=P

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

nampak comel kot keh3...

tp baby tu lagi comel..

auwww

mrs.sabri berkata...

huhu..no komen la pasal benda ni pasal terlalu ramai sgt buat aksi muncung lagu tu..kang kalau komen terlampau kang ada yg kecik hati pulok...hehehe..baik ambik gambo sengih je la..hihihi :)

BLADE EDGE berkata...

salam akak...

kalo baby jelir lidah xper..kalo buaya jelir pulak mcmana?? :-D

Naddia berkata...

sy ade satu gambo jelir lidah kat fb. meh la tgok! meh la tgok! haha

fyna berkata...

hehehe....nmpk tomey kot klu mcm tue....

qasehraihan berkata...

@Fareha Rahmat (Bos Besar)
alamakss...jd akak pun sakit lidahla ek??hihi

qasehraihan berkata...

@Ujang9897
sila la buat..
comolot???haha

qasehraihan berkata...

@siti faridah harun (nama penuh tu)
kuat koya ek????xtaula..sbb sy bkn org klate..hihi

qasehraihan berkata...

@Cekodok
tp buatkan org lapar..haha

qasehraihan berkata...

@Isteri Yang Comel
bkn buruk..sbbnya kita xsuka..tu nmpak xelok...hehe

qasehraihan berkata...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir
merajuk xyah cakap a..haha

qasehraihan berkata...

@kpah k-poh
ooo...gtu ek??akak pun sama ke??kihkih

qasehraihan berkata...

@Suara Kalbu
stuju tu..hehe

qasehraihan berkata...

@Sunah Mohammad
nak tgk!!kihkihkih

qasehraihan berkata...

@wath
mata saja memang comel..hehe

qasehraihan berkata...

@~~Ticer Wann~~
ooo...ye ke ticer..hehe

ZACK ENTRY berkata...

mungkin sebab jelir lidah tu bukan aurat kot, tu yang ramai buat tu..ye ke bukan aurat? entah..^^,

qasehraihan berkata...

@mykhalispatu..kluar wajah mcm babay ni tak??

qasehraihan berkata...

@Qaseh dalia adeliahahaha..kyle pun marah ek?

qasehraihan berkata...

@MIZZ SUE (asam.garam.gula)
hahaha..sue ni..ke situ pulak dia

qasehraihan berkata...

@khaifaiz
btul tu khai..haha

qasehraihan berkata...

@azwa_amanipost barat ek??hehe

qasehraihan berkata...

@Amnicomel la kot..sbb tu dorg buat..haha

qasehraihan berkata...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
baby tu memang..hehe

qasehraihan berkata...

@mrs.sabrikalau no komen..akak pun ada jugak kot??hihi

qasehraihan berkata...

@BLADE EDGE
kalau buaya ek??muahahaha...takuttt~!!

qasehraihan berkata...

@Naddia
meh bg fb nk g tgk ni..haha

qasehraihan berkata...

@fyna
comel ek??hahaha

qasehraihan berkata...

@ZACK ENTRY
sbb bkn aurat???nt kita tgk kitab..hehe

JIJI YU berkata...

ahaha..muke tu bajet cam kitu kot..
dok tayang2 kat orang tak rase bernilai ke ek..

azzey berkata...

part jelir lidah mmg geli je nak tgk..ha3..

mrs.sabri berkata...

@qasehraihan ish..x dok la qaseh...mintak selisih la buat mcm tu..hahaha

Solihin Zubir berkata...

org ckp gambar mulut muncung n jelir2 tu gambar ala myspace.. heheh..

bajet comel je kan.. :D

qasehraihan berkata...

@JIJI YU
aa ek..ntahla jiji Yu..hoho

qasehraihan berkata...

@azzey
memang pun..hoho

qasehraihan berkata...

@mrs.sabri
hehe..saja gurau kak..

qasehraihan berkata...

@Solihin Zubir
gambar ala myspace ek//mcm2 a depa ni ek??hoho

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

saya pon tak suka buat aksi2 mcm 2 kak. hehe

qasehraihan berkata...

@♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥
bagus..bagus..hehe
dh baik ngn E ek???alhmdulillah =)

mommylavender berkata...

spontan kot qaseh..pastu bile tengok comey kot tu yg upload kat public`hee~ salam mlam qaseh

sissyira berkata...

salam

kak, saya dah lama fikir hal ni, sy pun tak tahu kenapa tuannya tergamak paparkan gambarnya yang begitu.

kay_are berkata...

kalau jelir lidah yang macam ni agak2 leh time x? =P <-- macam ni.. ahakz!

mohamadSaleh berkata...

itu namanya takde kojo... ada kojo tak buat... kejo yg orang tak suruh dia buat... sendiri rasa, sendiri tanggung, bila tua pening nak mintak tolong... tolong apa? padamkan hehehe

qasehraihan berkata...

@mommylavender
ye kot kak..hehe..saya cuma tegur je..bkn marah..haha

qasehraihan berkata...

@sissyira
ni bkn hal tgamak..ni sbb dia pk cute..hihi

qasehraihan berkata...

@mohamadSaleh
uittt...itu mcm ka??haha

~~Ticer Wann~~ berkata...

@qasehraihan
ha'ah... hihi...

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan