FOLLOWERS

Ahad, April 03, 2011

BERANIKAH??

lihat di sekeliling kita, 
banyak orang ketawa..hepi-hepi sentiasa...
ingin rasa bertanya pada mereka...sudah sembahyang ka??
tapi tak cukup berani...

  
pandang lagi...
nampak couple dengan aksi terlampau.. 
kalau setakat jalan bersama pimpin tangan tu tak lah teruk sangat... 
tapi, kalau beriba-ribaan..peluk-peluk depan orang ramai. 
nak aje ke depan bertanya...
dah kawen ke?? tapi takut pula...


lihat lagi dengan teliti...
semua orang sibuk mencari duit...
kerja sana-sini...rasa je nak bertanya.
banyak duit..dah bayar zakat ke,bang? 
tapi, takut kena pelempang pulak..

 


siapa berani??haha..


-end-


* perjalanan kehidupan yg biasa..sana sini sama..sudah menjadi kebiasaan hidup..sekadar menterjemah dalam bentuk ayat..hurmm
* nak tra tiru master SEO wat entry ABPBH 2010 aci tak??haha..tp takuttt..ramai sangat wat entry tu..hoho







22 komen:

Pendekar berkata...

pendekar berani je... tapi tak suka nak menyibuk... kalau orang tu kat depan mata memang selalu je kena...

khaifaiz berkata...

bertanya utk mengingati apalah salahnya..

Khai tak berani

mykhalis berkata...

khalis tak berani sebab tersa macam sound diri sendiri.. tapi kalau ramai-ramai dan leader kite memamng baik adala keberanian.hehe

Ada apa dengan DARA

Naddia berkata...

cube cikgu tanye kaple yg pelok2 tuh da kawen ke belom? kalo memang da kawen camne? kan da malu...haha

mrs.sabri berkata...

k.mimi pun x berani..kita ni 'lemah' sekali kena herdik kang tak pasal2 terkucil..kikiki

Qaseh dalia adelia berkata...

berani hehe

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

hmm..ct pon selalu ase nk je tgur kalo bnda2 yg kita nmpk xbaik.

tp..berani 2 mcm xde je.
xpe.tegur dlm hati je kak. huhu

JIJI YU berkata...

kat kelantan..20 peratus je pembayar zakat tapi dah dapat 20 juta lebih..aku cube bayangkan kalo seratus peratus bayor zakat..mmg takder la kaum miskin kat negara kite

Yan berkata...

nak ajak kearah kebaikan mmg ada kesusahan dan halangan.. nama pun manusia kan.

qasehraihan berkata...

@Pendekar
xsuka nyibuk duk diam..

qasehraihan berkata...

@khaifaiz
adik beradik sdri ok a kot..hehe

qasehraihan berkata...

@mykhalis
penakut upenye khalis ni..haha

qasehraihan berkata...

@Naddia
btul-btul..malu tu..haha

qasehraihan berkata...

@mrs.sabri
terkucil??oppss..hehe

qasehraihan berkata...

@Qaseh dalia adelia
laaa...brutal rupanya qaseh dalia ni ek??hehe

qasehraihan berkata...

@♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥
tegur adik beradik je xpe a..hehe

qasehraihan berkata...

@JIJI YU
tu dia..pabila ustad imam muda astroo berbicara..hehe

qasehraihan berkata...

@Yan
stuju tu kak..

BLADE EDGE berkata...

salam akak...

jom la..kita pi sound org itu beramai2..gerenti dia takut...hahaha

qasehraihan berkata...

@BLADE EDGE
BLADE...takuttt..hakhak

kay_are berkata...

berani gak r nak cakap dalam ati kot.. huu

qasehraihan berkata...

@kay_are
dl ati ek??ok a tu..hehe

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan