FOLLOWERS

Rabu, April 06, 2011

AKU CINTA PADAMU..


Aku cinta kamuI love you 

tiga patah perkataan sahaja tapi 
sekiranya diucapkan kesannya sangat mendalam..
jika kita memang sedang menanti ungkapan ini 
kita akan tersenyum...
jika tidak pernah terfikir untuk mendengar ungkapan ini 
kita akan tergamam...


ada yang suka dan sering mengucapkan ungkapan ini.. 
seolah-olah ungkapan ini seperti hanya 
rutin harian baginya.. 
ada yang terlalu sukar mengucapkannya..
terkelu lidah seolah-olah diletakkan gam 
apabila cuba mengucapkannya...
bagi mereka ungkapan ini terlalu mahal harganya...
dan apabila mereka mengucapkannya 
mereka akan komited pada maksud ungkapan ini..



ada juga yang hanya suka mendengar ungkapan 
ini daripada pasangannya..
tapi tidak pernah cuba untuk mengatakan
“Aku juga mencintai mu” atau “I love you too” 
kerana bagi mereka senyuman itu sahaja sudah cukup sebagai jawapan... 

 
janganlah begitu…
setiap pasangan pasti mengharapkan balasan 
pada ucapan cinta mereka..
senyuman walaupun biasanya menandakan persetujuan 
tapi juga boleh menyembunyikan seribu satu makna...


maka ucapkanlah cinta sekiranya kita memang cinta..
jangan tangguh kerana kita tidak tahu masihkah ada esok untuk kita...

gambar sekadar hiasan


-end-


* ungkapan yang selalu di nanti...lalala~!

55 komen:

MIZZ SUE (asam.garam.gula) berkata...

i love u kak...hihi..cepat balas

Yan berkata...

i love you for some people susah nak diungkap. Akak more on perbuatan dan bahasa tubuh.

maybe masa cintan cintun dulu, surat berlambak perkataan tu.. pelikkan..

Ujang9897 berkata...

gggrrrrrrr susah la nk ucapkan..=)

ZACK ENTRY berkata...

tak ada calon, macamana nak ucap? ^^,

Izamir Ridzwan berkata...

IR jrg sebut ni.. sb ir xde awek.. hihi

Sunah Mohammad berkata...

tunggu da kawen, ok...hehehehe...

mrs.sabri berkata...

suami k.mimi TAK PERNAH sebut perkataan i lebiu..kihkihkih..percaya x?hehe..tp itulah kenyataannya..

YanaMIB berkata...

klu ujang ckp 'i love yu' sy gelak guling²..camne tu?? hahaha =P

bg sy syg and cinta len..err xtau nk explain..tp beza la dua² tu ^_^

mykhalis berkata...

tak tau la nak cakap camne..tapi khalis suka ucap i love u. dan setakat ni orang rumah rajin memjawabnya..lagi shahdu ucap sebelum tido..kwang kwang kwang,,,

kata-kata seorang ibu adalah doa

ada apa dengan dara

mommylavender berkata...

salam pagi qaseh~ romantika nya....lidah kelu,...malu~keh2

darkbatman berkata...

btol 2.. bile kita dh hilang dia mesti bende ne yg kita akn rindu salu.

kpah k-poh berkata...

Ungkapan Sayang lebih menyeluruh sbb kita boleh sayang semua orang..syg pendekar,,syg belalang,syg kiz,syg,pia,syg qaseh,syg mimi..syg bee..sygggggggg..semua2 sekali..oh yaaa..syg abgteror, syg scarlet..syg semua bloggers...Tapi kalau cinta..tak boleh cinta semua...cari pasal ler..!!! betul tak??

Qaseh dalia adelia berkata...

I LOVE U SIS!
hehe cinta dan syg lain lah cekgu ..cinta ni cinta ..syg ni pulak syg haaa mcm tu lah lainnye haha

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

ceh...siyes best ayat akak,....
:)

katakan cinta!

Faizal Fredley berkata...

TERNANTI-NANTI SOMEONE UCAPKAN PERKATAAN TU KAT FF..HEHEH

Belalang Hijau berkata...

aiceh, nama belalang pun terselit komen kak pah. hahaha...

sori2 lama x bertandang ke sini. ntah belalang pun heran nape selalu terlepas dtg sini.

tp pas ni mungkin x kan terlepas lagii sebab belalang dah masukkan blog ni list belalang. hehehe

terima kasih ye kerana selalu dtg dan komen setiap entry2 belalang...

i lap u bebeh! XD

Naddia berkata...

da biase sgt ucap...haha..takde feeling2 pon!

zieyRa suLLey© berkata...

jom, juin bloglist kite :)
http://zieyrasulley.blogspot.com/2011/04/jom-juin-bloglist-kite.html

Rozuan Ismail berkata...

teringat lagu siti..Aku cinta padamu..

Scofield berkata...

luv u,yang..:-P

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

penah dapat ex-boy yg xpnh ucap i love u...

err...xbrapa suka lelaki cm tu...

qasehraihan berkata...

@MIZZ SUE (asam.garam.gula)
haha..lap u

qasehraihan berkata...

@Yan
bhs tubuh tu best je dgr..hehe

qasehraihan berkata...

@ZACK ENTRY
laa..xde calon ke??haha

qasehraihan berkata...

@Izamir Ridzwan
laaa..xde awek ke??hak

qasehraihan berkata...

@Sunah Mohammad
hehe..bagus

qasehraihan berkata...

@mrs.sabri
owh..gtu ek??hihi

qasehraihan berkata...

@YanaMIB
elok sgt a kamu berdua..haha

qasehraihan berkata...

@mykhalis
haha..bagus

qasehraihan berkata...

@mommylavender
haha..akak ni ada2 je..hii

qasehraihan berkata...

@darkbatman
owg..gtu ek??hoho

qasehraihan berkata...

@kpah k-poh
stuju kak..hehe

qasehraihan berkata...

@Qaseh dalia adelia
luv u 3,4,5..haha

qasehraihan berkata...

@♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥
katakan..haha

qasehraihan berkata...

@Faizal Fredley
ehem...tunggu sapa??hehe

qasehraihan berkata...

@Belalang Hijau
hehe..lap jgn xlap

qasehraihan berkata...

@Naddia
hehe...mmg a..sbb tu jgn sebut salu..hehe

qasehraihan berkata...

@Rozuan Ismail
hehe..

qasehraihan berkata...

@Scofield
:-p..

qasehraihan berkata...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
mana2 pmpuan pun suka yg salu sebut..hehe

qasehraihan berkata...

@zieyRa suLLey©
bloglist awak ek???insyaAllah..mksih

BLADE EDGE berkata...

salam akak...

ungkapan tu bukannya boleh diucap sebarang2..kalo xde perasaan tu dlm hati dgn sungguh2, xde maknanya..yg penting kene dua belah pihak ada perasaan yg sama. kalo tepuk sebelah tangan takkan ada bunyinya :-)

seperkara lg, mesti lillahi taala..

mzhany berkata...

betol kak, cinta dan sayang lain maknanya kan..

eh eh ayat last tu utk scofield ahaha tak tahan...;)

Solihin Zubir berkata...

remaja zmn skrg pula terlalu mudah mengungkap kata keramat tu..
hingga jd perkara biasa..
bukan lahir dri hati yg ikhlas..

JIJI YU berkata...

sebagai manusia aku sayang padamu

JIJI YU berkata...

sebagai manusia aku sayang padamu

khaifaiz berkata...

kasih dan sayang yg lahir dari hati yg tulus adalah sesuatu yg sukar utk diucapkan.. Kerna ia tidak boleh digambarkan dengan kata..


Hai Qaseh

qasehraihan berkata...

@BLADE EDGE
blade..akak stuju

qasehraihan berkata...

@mzhany
hahahaha..saje je hany

qasehraihan berkata...

@Solihin Zubir
stuju gak dengan solihin

qasehraihan berkata...

@JIJI YU
hehehe..mksih ustad, sayang sebagai manusia gak la :-P

qasehraihan berkata...

@khaifaiz
waaaa...hero malaya dah balik!!!
welcome back my dear fren..
stuju tu dgn ayat khai td..hehe

hai khai..

Woofer Storm berkata...

hahaaah jiwang gak kakak sy sorang ni...bab2 love ni no komen sgt,coz tak layak kot nak kata..heheee

qasehraihan berkata...

@woofer storm
ai mmg jiwang yu..hahaha

kay_are berkata...

betul2, ungkapkan semenetara ade mase.. kalau x nyesal nanti x tau woo.. huu

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan