FOLLOWERS

Selasa, April 12, 2011

APA BESTNYA JADI CIKGU BERBANDING KERJA LAIN??

kalau soalan ini di tanya kepada saya..
nak jawapan tak serius ke serius??hakhak


kalau nak yang gila..


1) boleh tengok budak kencing dalam kelas
- sebab kena marah tak siap kerja..
- sebab cikgu tak bagi keluar ke toilet..hakhak..derm jaat..
*mesti ada blogger2 ni pernah kecing dalam kelas kan??hakhak

2) boleh dengar berita murid kelas sebelah 'membuang' dalam seluar
penat2 kontraktor buat tandas..
sluar jugak yang kamu pilih..
pastu malu gi nyorok bawah tangga..
letih cikgu cari mana budak ni..kahkah



3) boleh tengok budak berkembang dari tak ensem jadi ensem
- masa kecik kita tengok dia hingus melopong..
- bila dah pandai berdandan..mak aih..artis ke ni??muahaha


4) boleh tengok budak terkebil2 pandang kita
time ni best..
bila kita rilek..murid pun rilek nak bergurau dengan kita..
skali kita sergah mengamuk sebab homework tak siap..hambekk terkebil2 tak berkelip..
comel je wajah-wajah terkebil tu...kihkih


5) boleh tengok kasut skolah jadi warna kuning
hari isnin..kasut skolah yang putih tu dah jadi warna kuning..tak ke pelik?
u all rasa sebab apa??? sila teka..






-end-

* indahnya jadi cikgu ni tiada tandingan...tak dapat kat tempat lain...
* kalau nak jawapan baik sikit (serius)..kemudianla ek..nanti panjang2 orang malas baca..haha









32 komen:

MIZZ SUE (asam.garam.gula) berkata...

su pun pernah jadi cikgu setahun..aduhh mmg bestlah..

Payche berkata...

heehe...

betol.. memang besh jadi Cekgu actly.. hahaha

boley teringat pada zaman2 kite jadi bebudak dulu.. hehe

khaifaiz berkata...

teringin gak nak jd cikgu

Ujang9897 berkata...

terigt zaman2 kecik2..heeh

tapi takda la berak kencing dlm seluar tu..

~~Ticer Wann~~ berkata...

number 2 tu pengalaman sendiri last yaer..wooo sengsara oo nk kena bwk dorang g toilet... :D

mykhalis berkata...

hehe..mjur khalis dulu mengajar sekolah menengah..heh

Blog terbaik

Mnutup aurat tapi berbogel??

Ada apa dengan dara

BLADE EDGE berkata...

salam akak...

jadi cikgu ni xpening kpala mcm keje2 lain. kalo keje pagi, balik tghari. gaji jalan mcm biasa. xde berebut dlm trafik jam. masa terluang tu byk sgt..sampai ada yg blh buat keje part time..

Isteri Yang Comel berkata...

hihihi zaman kanak-kanak ribena

Rozuan Ismail berkata...

kan..byk tol kenangan jadi cikgu..mcm wan jadi student sekolah dulu sgt byk kenangan manis

Belalang Hijau berkata...

time sekolah dulu cikgu suka denda belalang soh lompat kat pdg...

sebab tu la bila jd blogger terus guna nick name belalang hijau!

wakakaka
(rekaan semata2...tiada kaitan yg idup dan mati)

lea berkata...

seronok layan budak2 ni
tapi kena kesabaran tinggi la

mrs.sabri berkata...

jadi cikgu zaman skarang ni byk cabarannya kan qaseh..lbh2 lg kalau yg ngajar drjah 1..kalo plajar tu membuang dlm seluar sape lg yg kena cuci??cikgu ler..kikikiki :)

YanaMIB berkata...

mak sy juga seorg cikgu..tp cikgu skola menengah rsnya byk beza dari cikgu skola rendah kan =)

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

saya pernah mengajar beberapa tahun...mendidik anak kecil lg susah dr anak sek menengah.tp sgt2 seronok

Qaseh dalia adelia berkata...

bez jadi cikgu ,,,semalam tengok berita cikgu kena tumbuk ngan budak ,..bahaya jugak tu huhu tapi insyaAllah ilmu yg disampaikan oleh cikgu if ikhlas tiada tolok bandingnya ..

Izamir Ridzwan berkata...

cikgu adalah pekerjaan yg mulia

wath berkata...

macam best..tapi macam takut. huhu. sekarang macam2 kes. tapi sebenarnye paling takut klau tak dapat didik diorg betul2. nnt rase down..wuuuu

Sunah Mohammad berkata...

ada rasa nak tergelak tak bila tengok depa terkebil2??

Sunah Mohammad berkata...

ada rasa nak tergelak tak bila tengok depa terkebil2??

Sunah Mohammad berkata...

ada rasa nak tergelak tak bila tengok depa terkebil2??

JIJI YU berkata...

boleh tengok tulisan yg lagi buruk dari aku punye tulisan...

kay_are berkata...

memang best r jadi cikgu ni.. tapi.. erk, nakal2.. kalau qaseh yang jadi cikgu.. memang x hantar r anak ke sane kalau ade.. =P

Solihin Zubir berkata...

alahai.. terkenang plak zmn skolah rendah dlu.. mmg nostalgia.. heheh..

tp btol la sis... kbykan kwn sy yg cun msa skolah rendah dlu, dh x cun sgt bila bsar..
yg buruk, bila bsar jd cun gila plak.. haha..

adan berkata...

ingat lak tyme sekolah rendah..

"cikgu datang.. cikgu datang"

student kelam kabut ke meja masing2.. hahaha ^_^

mzhany berkata...

cuti yang banyak ;)

ApiH berkata...

best jgk jd cikgu ni ye...

♥sophie♥ berkata...

jadik cikgu best kalo student cuty cikgu pon cuty,, tp tak mudah nk didik mereka kan =)

Naddia berkata...

cikgu skarang da pndai belasah budak smpai mati

nur aisya humaira berkata...

Selamat pagi cikgu!! (gaya ketua kelas upin ipin bagi salam)..:)

Woofer Storm berkata...

nak jdi cikgu sis,tak dapat lorr..nak kwin cikgu je la..haahaa

sissyira berkata...

salam

walaupun semua dlm keluarga saya adi cikgu, sampai skrg hati sy belum terbuka utk menjadi guru. huhu

muhammad iqbal hakimi bin tahir berkata...

hehe..banyak benda best jadik cikgu ni =D

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan