FOLLOWERS

Sabtu, Ogos 13, 2011

BILA CINTA TAK LAGI BERMAKNA PADANYA..


dalam sesebuah perhubungan..


kalau kita sayang pasangan kita melebihi segala pun..
bila pasangan kita cakap nak break..
kena juga telan walaupun sakit..


kalau kita kasih pasangan kita melebihi segalanya pun..
kalau pasangan kita cakap nak break..
segala kasih yang kita ada pun dah tak bernilai lagi padanya..


kalau kita cinta pasangan kita melebihi segalanya pun..
kalau pasangan kita cakap nak break..
nangis air mata darah pun takda dia nak hiraunya lagi..


kalau kita berkoban melebihi kemampuan pun..
kalau pasangan kita cakap nak break..
takde maknanya pun pengorbanan tu..
takde nilai pun pada dia..


kalau kita fikir kita dah cuba jaga hatinya sebaik mungkin..
kalau pasangan kita cakap nak break..
dia takkan hirau pun kamu yang mungkin dah bermatian jaga hatinya dulu..
yang dia tahu..kamu sudah menjadi sepah untuk dibuang..


pengorbanan..dugaan..
suka..duka..pahit..getir..
semua ujian dalam apa jua perhubungan..
berpadalah dalam memberi hati..
berhati-hati dengan hati..
bila disakiti..merana takkan ada yang mampu mengubatinya lagi..



entry ini tiada maksud apa-apa..sekadar meluahkan isu semasa..
yang mungkin dirasai..atau pernah dirasai..atau akan dirasai oleh sesiapa jua..

-end-


* terima kasih untuk segalanya..
* cinta yang abadi hanyala cinta kepada Ilahi..

10 komen:

Atiqah Sa'ahiry berkata...

oooo..

JIJI YU berkata...

blog ko mmg ada lagu ke..sabor je la..mungki DIA sedanga menyiapkan yg terbaek buat engko tu

Lea IsNaw! berkata...

nape asyik post entri sedih je ni

mamawana berkata...

Cintai Rasul s.a.w sepenuh hati
Cintai diri melebihi dari mencintai dia krn anytime dia boleh pergi utk mencari yg ke dua, yang ke3 atau yg ke 4.....
Sabarlah hati....

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

ada betulnya kata2 akak tu...

psst...jarang update blog skrg ni kak??

RepublicAku berkata...

cinta mmg begitu ...sentiasa selalu bersedia baik dan buruknya...

Sunah Sakura berkata...

ermmm...cinta itu macam2 kan...mengajar manusia untuk merasa...

Mrs.Yie berkata...

sesungguhnya ia memang menyakitkan..huhuk..lama x nampak qaseh..adakah sesi memungut hutang sudah selesai?hehehe..maaf la saja tanya.. :)

Qaseh dalia adelia berkata...

biasalah sis .. kita dah buat yg terbaik ,kalau kita belum trbaik buat kita biarkan dia pergi .. tak mampuuuu dahhh nak halanggg

kay_are berkata...

kalau keasih kate nak break, ade 2 kemungkinan je

1. die bukan jodoh kamu

2. kalau jodoh kamu pasti akan jumpe lik =)

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan