FOLLOWERS

Rabu, Mei 18, 2011

DAH MEMINJAM TU RETI-RETILA BAYAR~!!!!!!

pernah tak jumpa..
orang yang suka meminjam duit dengan orang..tapi xreti nak bayar??
geram betul a guwa dengan orang gini..

dah la xboleh bayar..menjawab lagi bila kita tanya..
dahla ada term2 yang DIA SENDIRI SETUJU..
bulan ni banyak ni..bulan ni banyak ni
dah lepas tarikh..tapi bila kita tanya..menjawab lagi..
itu la ini la..duk dlm gua la..xde bank situla..dush~!!


pelik betul..
dah tu..dikatanya kita tak pecaya dia..
cmna nak percaya dah kalau term pertama..
sepatutnya dia dah perlu bayar sekian sekian..tak dapat dibayar..
bila kita tanya dikatanya kita xpcaya dia..
semua orang akan xpercaya kalau gitu gayanya..
mengong punya orang..


orang takkan hilang kepercayaan kalau..
bulan pertama yang sepatutnya dah kena bayar sekian sekian dh dilangsaikan..
ni tidak..bukan aje main wat senyap..
kita tegur suruh bayar..kita pulak yg di marahnya..


bravo..bravo..
kepada encek tersebut..
kalau kamu baca entry ni..
sila ikut term yang telah dipersetujui ye..
sila tengok arini dah brapa tarikhnya??..
dari 1hb dulu kamu dah patut bayar untuk bulan ni ikut term..

tolong pandang serius yerr..
orang bukannya dapat duit tu free.
bank pun bankrap kalau dapat peminjam lagu nih..
tiada kompromi lagi dengan hal tersebut!!!


APA KITA PATUT BUAT DENGAN ORANG CAMNI?? ??


sekian untuk kali ini..
ini entry julung kali guwa hangen!!!!



-end-

*nak tengok je..betul tak dapat bayar keseluruhan ikut term..dah nak kata kita xcaya dia sangat..huh

55 komen:

Mrs.Yie berkata...

org mcm ni sepatutnya di sula..hikhik

Sunah Mohammad berkata...

hadoiii...susah gak orang gitu kak..kita nak mintak pun kadang2 segan jugak kan...

Azree berkata...

Pernah lalui perkara yang sama

Tapi apakan daya

Hingga kini tiada apa-apa..

;)

~~Ticer Wann~~ berkata...

pernah jugak jadi cam ni... bila mintak bayar balik dia bleh cakap kita ni berkira...hadoii dah duit haku bukan duit hengkau mestila haku mintak... bengkek je jiwa

Rozuan Ismail berkata...

setuju ngan akak.dah tahu hutang'pandailah bayar.tak kan kita plak terkinja-kinja nak mintak

bersama kak Es berkata...

Susah la kalo dpt kawan cenggini..
kalau buat laki lagi laaaaa susah :(

Kasih Ibu berkata...

pernah terjadi pd diriku..sebelum nk pinjam janji itu ini tp bila dah dpt liat sungguh nak byr...kita ni dah mcm peminta sedekah pula minta duit kat dia....

JIJI YU berkata...

biasanya gua berpakat kasi panas die punye telinga..baghu die sedor..

Cikgu Fikri berkata...

kalau fiq lah,
fiq akan sound direct..
Contoh:

Ingat sikit!
Kau tu hutang aku RM...
Bila nak byr?
Cepat lah weh..
Aku pun nak pakai duit jugak...

huhuhhu..
mulut aku ni lancang sikit..
huhuh :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

yg lagi parah

orang yg bgi pinjam tu plak yg segan nk minta balik

mzhany berkata...

susah jugak kan kak.isshhh pasni harap la nak percaya org cmni kan. tapi tu la kalau pinjamkan kat org yg jarang jumpa ni, mmg parah sket. tp kalau selalu jumpa pasti dia malu kan..sket sket tgk muka jer terigt utang...ahaha panas la bontot tu...

waalllaa! berkata...

saya tak suke org yg pinjam duit pastu wat tak tau je bila time nak kena byr...
kito bakor kita bako aje..!!!hehe

♥ ajaa tyne ♥ berkata...

ramai akak orang cmni..huhu...
tak suke tol!

zarazueyin berkata...

pernah juga terkena
smp skang dia tak bayar
kita pulak segan nk mintak
adoiiii...

mykhalis berkata...

dan bestnya dengan orang yg kita bagi hutang nie,, dia akan anggap kita pulak musuh dia.. kan??

Naddia berkata...

cakap kat die...byr kat dunie lagi indah drp byr kat pdg masyar nti..

qasehraihan berkata...

@Mrs.Yie
btul kak..mmg patot sgt di sula..hoho

qasehraihan berkata...

@Sunah Mohammad
mmg dh..segan pun kalau kita xbgtau..kita jg yg dosanya duk ngutuk dia xbayar..kan?hak

qasehraihan berkata...

@Azree
pelik ada org gini ek?huhu

qasehraihan berkata...

@~~Ticer Wann~~
ticer..naper org suka mintak dgn geng2 ticer ek??sbb kita2 ni kayooo..kuikuikui

qasehraihan berkata...

@Rozuan Ismail
btul tu wan..hoho

qasehraihan berkata...

@bersama kak Es
dh sah2 xkan wat laki kak..huhu

qasehraihan berkata...

@Kasih Ibu
part kena jd peminta sedekah utk duit sdri yg jd naek hangennnn tu..haha

qasehraihan berkata...

@JIJI YU
jiji..dh gtu..meh a kita bpakat gak..biar tinger dia panas..huh

qasehraihan berkata...

@Cikgu Fikri
lancang ek cikgu fiq??wow!!haha

qasehraihan berkata...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
anis..dgn org laen mybe segan...dgn dia ni xdenyer den nk segan..rasa nk bako jer.huh

qasehraihan berkata...

@mzhany
tu pasal la hany..huhu

qasehraihan berkata...

@waalllaa!
jom jom jom kita bako..
sediakan minyak tanah cepat..huk

qasehraihan berkata...

@♥ ajaa tyne ♥
org cmni ialah org gila..haha

qasehraihan berkata...

@zarazueyin
kesian kat awak jugak..huk

qasehraihan berkata...

@mykhalis
uittt cne khalis boleh faham ni??pernah jd jugala ni ek??hoho

qasehraihan berkata...

@Naddia
uiiii..terus syhdu..sucinye kamu arini wahai bakal bini goku..hehehehe

tahniah weh..dh konvo..huhu
meh jd cekgu meh..

~~Ticer Wann~~ berkata...

@qasehraihan kita bukan retisss... haha kayo sekejap je..bayar itu ini tinggal baper sen la sangat... fobia dah nak bagi orang pinjam

BLADE EDGE berkata...

salam akak..

penah jumpa org mcm ni dulu. kalo dia susah, lepas2 ni jgn tolong. terutama dlm hal2 duit...

Solihin Zubir berkata...

meminjam mmg sronok.. membayar tu mmg berat.. heheh..

p/s : nk kopi gambar tu? boleh je..
tp xleh copy sbb gambar tu pkai coding.. cuma klik kt gambar tu.. nnt dia trus ke website dia..situ ada code dia..

YanaMIB berkata...

sy mmg sgt pantang dgn org yg suka pjm duit..falsafah hidup saya, "usaha sendiri utk tidak menyusahkan hidup org lain.."

klu sy boleh ada falsafah gitu, knp tidak org lain?? kan kan..? tp arwah nenek sy ada pesan, xslh nk tlg org, tp berpada, klu org tu nk pjm 100 kita bg half je...jgn bagi full...=)

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

tau pinjam , tau lah bayonye ye dak . grr ~

jom baca :
Yang Mana? Wanita Bekerjaya atau Suri Rumah

kay_are berkata...

orang macam ni patut disepak ramai2 je.. dah pinjam tu pandai2 r bayar kan.. ni wat x reti je.. huh

nazirulhazwan~ berkata...

jgn sesekali pinjam kan duit kalau lebih rm50, lantak la sape pon die,kecuali mak bapak, adik beradik pon toksah, nak duit cari sendiri, nampak kejam, tp orang kate beringat sebelom kene da tu takde duit p perabih duit sampai kene meminjam sape suruh??

* den tak salahkan peminjam, den salahkan kesengalan org yang bagi pinjam*

mykhalis berkata...

mana leh tak fahamm.. Khalis pernah memberi hutang dan pernah berhutang..

khaifaiz berkata...

susah juga tu

MIZZ SUE (asam.garam.gula) berkata...

aduhh...payoh jugak org cam ni kan..cubit dia boleh tak..hihi

daddykoolz berkata...

selalunya kita bakar jer....

wath berkata...

mmg ssh bab pinjam duet ni. ye la, kite bukan leh nk pukul2 dia mintak duet. cume leh mintak je. dia nk bagi tak bagi tu kite kene tawakkal. sbb tu tak berani bagi org pinjam wet sgt. huhu

Jejaka Terhangat berkata...

benda ni biasa terjadi kat sape2 sbrnya. masa pinjam dia akan tabur janji2 manis. tapi kita la kena bijak mengelat sket. better tak payah kasi pnjam terus kat orang yg kita tak brape nak percaya..

アヌム ちゃん berkata...

aa kalau dh tau org yg peminjam tu jenis liat byr, lepas ni xyah kasi pnjm dah..huhu~

mzhany berkata...

halluuu kak,
hany sif malam jengah akak hihi macam biasa la kan kak...

nunui Joe berkata...

mak aihh rm1800 banyak tuu..
lain kali jangan bagi pinjam lg tau..
Jangan cpt percaya orang.. :)

Kodet berkata...

Saya pun nak pinjam gak ? boleh x...

c-tea berkata...

report polis la.boleh ke?

Piah Becok berkata...

adeh. aku jenis orang dah pinjam ko pandai2 la ganti balik. bukan jenis mintak. mungkin time terdesak takde duit baru mintak bayar kot.

terbaru-->A FRIEND IN NEED let's.help -->WORDLESS WEDNESDAY #1 -->HAMBA ZAMAN SEKARANG: ulasan ringkas

liyana berkata...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr haaa setuju dgn yg ni, org yg bg pinjam lak segan nk mintak balik.. huhu

Leya Adha berkata...

uhuh~ kne plak cam leya.. mmber leya pinjam dwt, xda hal... tp da btahun2 xbyr.. leya plak segan nak mintak.. camne uh? huhu~~

Liza @ Adzriel AB berkata...

masa nak meminjam memang manis mulutnya. lepas tu baru berbelit-belit mengelak.

za berkata...

akak pun trkena gak ngan kes mcm ni... dh dpt rm500 terus lesap, sepi seribu bahasa. pd akak xpe, apa sgt la rm500 tu, di dunia mmg dia selamat, nk lari lari la, akak tk kisah... tp di akhirat nnt dia jawab laa. sbb bg akak, hutang ttp hutang dn hukumnya wajib bayar... kalau dia mati, waris kena bayar...

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan