FOLLOWERS

Ahad, Julai 03, 2011

LIPSTIK TAHAN LEBIH LAMA...



tak ramai perempuan yang tak pakai lipstik..
tau ke cmna nak bagi tahan lama??
maybe ada yang tak tau ..
ini antara cara..tak tahula menjadi ke tak..hukhuk



cara menyimpan lipstik
mula-mula simpan lipstik dalam peti sejuk... 
kemudian jika nak guna... keluarkan seperti biasa... 
warna gincu akan jadi lebih menarik dan tahan lebih lama...


 
 cara kekalkan warna lipstik dibibir
sapu lipstik sebanyak dua kali... 
selepas sapuan pertama... ketap bibir dengan tisu... 
kemudian oleskan sapuan kedua... lipstik akan tahan lebih lama...


 
cara mendapatkan lipstick lebih berkilat dan menawan 
oles lip gloss dengan menggunakan jari... 
ermmm insyaAllah berkilat dan cantik...




ada lagi cara lain bolehla tambah..huhu





-end-



* bibir saya boleh guna nutri-metics saja..kesian sungguh..yang lain semua akan jd kering, gatal, pedih..huhuhu

14 komen:

Cik Rose Cute berkata...

Wah...boleh try nanti hihihihi

mOoN IzzaN berkata...

pas ni boleh try... :bagus

Ima Salsuzaima berkata...

<<<-- tak pakai lipstik..:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

kalau lah saya rajin nak simpan dlm peti sejuk kan bagus?nak keluar selalunya tergesa2..huhu

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

tips bedak tahan lebih lama ada x?

keh3..

kpah k-poh berkata...

lipstik..kalau nak tahan lama...jangan di pakai..simpan jer..memang tahan lama dik....heee

kokser kokdam berkata...

ado lipstik utk ambo x..?

hahahaha

JIJI YU berkata...

esk ak try kt sekolah

mykhalis berkata...

tak pakai lipstik..isteri Khalispun tak suka sangat

mzhany berkata...

hihihi simpan dalam peti ais, rajin kah hany nak simpan dlm peti ais. ok ok pas ni akan try lah kak...

Mrs.Yie berkata...

menarik tips ni.. :)

Raden berkata...

sy tak kai lipstik la cikgu..sy kai lip balm je..sy budak kampong

waN Mohd Salim berkata...

pinjam lipstik bole x

Tanpa Nama berkata...

Lepas pakai lipstick kene tarok semula dalam peti ais ke? ke tarok dekat tempat lain dulu.

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan