FOLLOWERS

Selasa, Oktober 25, 2011

KENA JADI KERANI MENGUNDI LAGI...HURMMM~!!

ni cerita semalam..
tapi semalam malas nak menaip..huhu

alkisahnya..untuk election akan datang.
kena jadi kerani mengundi lagi..huwwwaaaaa..
ni dah masuk kali ketiga sejak duk kat skolah tu..huhu

ingat lagi, masa election yang lepas..
pernah sebut..election akan datang dah xnak jadi kerani ngundi dah..
sebab masa tu mesti banyak cikgu2 baru..mesti dah tak kena..
tengok2 naik juga nama..huhu..menyedihkan betul..
tapi best gak benarnya jadi kerani ngundi ni..
macam sambut orang datang beraya kat rumah masa buat open house..kahkahkah
ok ke perbandingan tu? hakhak..

macam biasa..sebelum election..
kerani mengundi kena gi taklimat..
maka semalam pergilah diriku ke taklimat tersebut..
amat membosankan..
yang bagi taklimat tu pun..cakap macam tak nak cakap..
sebenarnya sebab dia xhensem *winkkk...hakhak
kalau ensem..mesti mata cerah je dengar taklimat kan..haha..


tapi takpe..
sebab kalau kat mana2 taklimat..
yang bestnyer sebab makan tak henti-henti..hakhak
semalam sarapan, kudapan dan lunch hanya senggang masa satu jam aje setiap satu tu...
gila tul..ingat perut tank lori ke hape..hakhakhak..



ok balik smula cerita semalam..
maka semalam..dapatla daku file-file ni....




haaaa...nampak tu..tetiba jadi pekerja SPR..huhuhuhuhu..kesian sungguh..




KPDP tu maksudnya..kerani penyemak daftar pemilih..
kata pemberi taklimat tu..
semua kerani mengundi kena undi secara pos..
ye ye je kan..huuhuhu...


nak tahu tarikh mengundi??
jap jap nak call abang najib ngn makcik rosmah..hakhak
katanya belum dapat wahyuuuu..weee...
jadi kena tunguuuu!!


ok tamat cerita pergi taklimat kerani mengundi semalam..

-end-


* Eh awak..awak tak pernah mengundi lagi ek sejak dah umur matang gagah perkasa ni ek??ke register pun tak??hahaha kantoi la awak ni....hehe

5 komen:

JIJI YU berkata...

dapat elaun suku le ek

Sunah Sakura berkata...

wahhh~ dah start taklimat ye...dengar kata parlimen bubar april depan..

khaifaiz berkata...

bestnye ada pengalaman mcm tu

Rozuan Ismail berkata...

dapat elaun kan?erm.faham2lah ye

Tanpa Nama berkata...

sy pun dpt jd KPDP ni. tp 1st time. taklimat pd 2/11 ni.nk tanya qaseh, brape jumlah elaun qaseh prnah dpt dlu ye?

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan