FOLLOWERS

Khamis, Ogos 02, 2012

BILA SEDARA ULTRAMAN DATANG SEKOLAH SAYA

apa nama benda ni ek?

ini orang panggil serunai (ye ke ntah ni..hihi)
yang dibuat dengan daun kelapa tu..

Isnin baru ni..
cikgu dari Sekolah Antarabangsa Jepun,Kuala Lumpur datang sekolah saya
ramaila jugak datang...dalam 10 orang kot..
untuk program jaringan jalinan pekebenda ntah..
dorang ni pun cikgu jugak..bukan sedara ultraman tau..hihi
pagi2 sapi'e apdal dah sampai dah dorang ni
efisien betul..nyusahkan pun ye jugak..hakhak
ye la..sebab pagi Isnin kan ada perhimpunan rasmi..hoho..
nyusahkanla tu nak kena layan dorang..haip haip haip (sambil tunduk tak henti2)..haha

apa kaitan dengan gambar kat atas tu?
takdela mende sangat pon....cuma..

 lucu tengok gelagat orang jepon ni
cium daun kelapa macam cium ketiak yang wangi je..haha
yang sorang lagi tu terpengun..nasib baik ensem..hakhak


 sukanya dia meniup..haha
tapi tak bunyik pun tu benarnya
usus je lebih yang nak terkeluar kot..hakhak


ni prinsiple sekolah jepon ngan GB sekolah saya..
dua2 mata sepet..hehe
yang tak pakai kot tu GB saya..

tak lekang dari mulut dorang ni "very nice!"..apa yang nice ntah..haha
kali ni dorang datang tengok stail cikgu sekolah saya ngajar je
nanti bulan 10 dorang akan bawa 5 bas murid jepon datang blaja cni..
blaja sehari je..ambik pengalaman..huhuhu..

ok itu je la ceritanya
nanti bila pasukan mereka datang bulan 10 nanti saya cerita lagi..
bye..mksih sudi baca..


* lama dah tak buat entry stail bercerita gini..kepada yang sudi baca..mksih bebanyak..kepada yang tak suka sila lah klik x kat atas belah kanan tu ye..hehe.. 



19 komen:

Anum berkata...

syoknya

qasehraihan berkata...

haha..xsyok ponn..huhu..sbb time tu mgg sy btugas..huhu

Saleha berkata...

pandai tak cakap jepun tu?

guru besar sekolah lebih mirip org jepun

Hanis MY berkata...

comelnyaaa boleh byg la gaya derang tu haha.. eh kenapa gb pun dah ad rupa jepom tu

Citarasa Rinduan berkata...

Salam Ramadhan ke 13 dik,.memang kak ayu rindu baca entry dr blog kamu


bukan orang jepung jer yang cium daun kelapa mcm tu, kak pun sama.. suka baunya.. syok..

kikikiki

bunga_rose berkata...

best tu... dulu ada belajar bahasa jepun kt INTAN.. memang seronok belajar bahasa diorang cam lembut je bahasa diorang ni bila dengar or sebut kan...

Tanpa Nama berkata...

mereka datang bulan puasa mesti sekolah kena sediakan jamuan kan..kesian sekolah
mana gambar tuan punya blog..dah byk entry sy bukak..xde pun..hehe

Sunah Sakura berkata...

diorang tak tau cakap english sangat kan....diorang jenis martabatkan bahasa ibunda..tu yang kuar "very nice" memanjang kot..hehe..

kay_are berkata...

kamen rider tak datang sekali ke? =P siap nak bawak budak jepun datang belajar lagi.. semangat orang jepun ni

qasehraihan berkata...

@Sunah Sakura
ye betul tu sunnah..xckp inggers sgt..very nice..hakhak

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

salam ramadhan dik, maaf lama sungguh x menyinggah sini.busy ngan baby syafiq...

amboi cium daun kelapa ke?haha..klu daun pandan mereka cium tu sis x la pelik sgt.ekeke

ahsfantasy24 berkata...

hehe..
syok gitu, boleh arigato gozaimas skali ;D

JIJI YU berkata...

larr minat jepun rupanya

Che Rosliza Che mat berkata...

ingat kecik2 dulu suka buat serunai dengan daun kelapa..

qasehraihan berkata...

@JIJI YU
xminat jepon.jepon minat saya..hahahahahaha..

♥cikmOt♥ berkata...

alahai nostalgianya...

masa kekecik dulu, akak selalu buat serunai ni tau...buat besar2 baru leh bunyi kuat...hehehe

ibujelita berkata...

mekasih buat entry pasal ni.....letihnya pasal jepun ni.....harap2 berbaloi...hehe....

qasehraihan berkata...

@ibujelita
insyaAllah berbaloiii...huhuhu

Ardini Humaira berkata...

hehe comel lak tengok dia cuba tiup serunai tu. mak dni masa dni kecik2 selalu buatkan serunai, bakul, bola, guna daun kelapa.. rindunye kat umiiii :'( nak balek...!

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan