FOLLOWERS

Selasa, Jun 07, 2011

BAJET BAGUS LA TU!!

tadi pergi kedai runcit..
ada sorang mamat ni..
dia beli air milo tin aje satu..
tapi dia bayar duit seratos derr..ggrrr..kakakaka


mak aih bang!..kesian tuan kedai tu..
terkulat2 dia nak cari duit balance..
kot ye pun nak bajet hebat..janganla bayar rm1.50 guna note seratos
agak-agak la..tau la ada ramai awek kat situ time tu..
dahla pagi hari..kesian pakcik kedai tu..


dah banyak jumpa situasi gini..
bayar benda harga tak sampai 5 hengget..bayarnya guna duit seratos..
tak taula nak cakap apa..
nak tukar duit baik cakap terang-terang dengan tuan kedai, senang..
ni main buat-buat beli pulak..adoii..


ni konon2 suara hati pakcik kedai tadi a..
ntah2 pakcik kedai tu suka dapat duit seratos tu..kakakakkaka


-end-



* lama tak minum milo tin...hurmm..


18 komen:

Adam Narzuan berkata...

kalau Adam jadi owner kedai tu confirm adam bagi wang syiling jer.. Biar kembung poket tu.. hahaha.. Padan muka...Baru ler jadi takde duit kecik VS takde duit besar...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

kita sangka baik je lah..maybe dia takda duit kecik..hik3

Mrs.Yie berkata...

tu mesti duit baru dapat gaji tu..sebelum tarikh dapat gaji bukan ada duit pun mamat tu..kering tahap seratos..

kokser kokdam berkata...

eheh.. rajim tgk... kito hok bratur pon hangin...

tengkiu add bloglist..

add kamoo jugok.. =D

nursyamime berkata...

rm100 utk rm1.50?
tak beragak..
heee:D

Rozuan Ismail berkata...

wan kalau nak wat camtuh pergilah giant ke.mana ke.kalau pergi kedai runcit,silap besar la kan pagi2 wat cam tuh

~~Ticer Wann~~ berkata...

heh apsal laki tu tak kluarkan kad kredit jer?:D

aLieF si Muncung ManiS berkata...

haha..mungkin dia tak ada duit kecik..biasalah la tu...tapi saya selalu gak buat mcm tu..kalau ada awek kat sebelah,,saya akan bagi duit besar2 kat penjaga kedai tu..hehehhe..anyway,,salam kenal..nak tanya.,sape yg akan dpt rm500 tu?? ce cite ce cite

Sunah Mohammad berkata...

mak dia suh pecah duit tu... hehehe...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

xda duit kecik tu...

baru kuar bank

keh3...

Yan berkata...

akak kalau dlm susana cam ni mesti tanya dulu.. kalau tak kesian kan..

diana berkata...

tak de duit kecik untuk tambang bas kot..kesian dia..awal bulan.duit semua besor je..:)

JIJI YU berkata...

macam aku je weyh..dah nak wat camne tu je yang ade time tu.ehehe..

p/s
aku ngajor kat sekolah agama bawah kelolaan kerajaan negeri..sekeolah menengah..same je ngan skolah kerajaan biasa...

Ujang9897 berkata...

tak salam org tu..=)

salah org kedai tu rasanya..=)


biasa org takda duit kecik sbb baru cucuk dari bank...kot..hee

KiD berkata...

nasib baik dia tak beli gula-gula seposen.. hahahaa
Oreo Daddy Dunk (Fathers Day 2011)

Solihin Zubir berkata...

org mcm tu, bg je balance duit siling.. biar penuh poket.. haha..

Gayahspears berkata...

hahaha..kelako >_<

bard bahtiar berkata...

maaf,klau sya..pelempang sulung lh mndapatnya...apa pn x bleh...bleh tuju lgu x?

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan