FOLLOWERS

Khamis, Jun 09, 2011

JANGAN SUKA DUK BUAT RILEK LA..ORANG MELUAT!!

banyak situasi dan jenis manusia dalam kehidupan kita..
salah satu darinya ialah jenis 'suka bertangguh-tangguh'..


contoh...
tangguh sembahyang..
tangguh buat kerja sekolah..
tangguh kahwin..
tangguh bayar utang (yang ni paling orang marah)..ekekekeke
dan banyak lagi jenis tangguh..


orang yang jenis tangguh ni sebenarnya suka ambik mudah..
suka buat rilek tentang sesuatu..
sikap ini sangat tidak bagus..


contoh satu situasi..
kamu buat satu kad yang cantik 'get well soon' untuk kawan kamu yang sakit..
kamu nak pergi lawat dia..
tapi tak jugak pergi..ditangguh-tangguh..
tup-tup..tak lama kemudian, 
dengar khabar kawan kamu tu dah meninggal..innalillah..
kad tadi tak sempat nak bagi..
melawat kawan pun tak sempat..
sebabnya??? bertangguh..
sebab fikir sakit kawan tak serius..huhuhuhu


dalam banyak hal pun..
semua orang tak suka sikap suka bertangguh..
silalah ubah jika ada yang suka bersikap sedemkian..



-end-

* kerja last minute memang menyeksakan..

28 komen:

Belalang Hijau berkata...

mmg x elok pun sikap tangguh2 nih...belalang sendiri pun masih ada sikap mcm tu, cuma harap ia x semakin teruk dan dapat d ubah...ngee

~~Ticer Wann~~ berkata...

adehh bedebik kena kat diri sendiri... cuba ubah tapi tu la benda yang tak elok tu yang susah nak ubah... haishhh

entry terkini
Boleh tolong saya?

qasehraihan berkata...

@Belalang Hijau
sangat tidak elok..hehe

qasehraihan berkata...

@~~Ticer Wann~~
kakakakak..hai ticer..nanti murid ticer tangguh buat h.work cne???haha

YanaMIB berkata...

hahaha kiasan yg terbaekk! ^_^

sy pernah tangguh nk bg kad kahwin last2 byk je kad lebih siap ada nama and address kwn2 lg..sy dah kawen ponn..hakss..sian dorg xdpt kad =P

kella berkata...

hmmm.. memang tangguh tangguh akan memudaratkan diri.. huuu...

lagi 7 hari? wahh.. bagus! rejeki tuh!

qasehraihan berkata...

@YanaMIB
haaa..kan dah rugi duit ujang tempah kad tu..wakakakakaka

qasehraihan berkata...

@kella
sgt memudaratkan..huuuu

Kasih Ibu berkata...

org yg suka bertangguh ni selalulnya akan rugi dan menyesal kan...dah tu menyusahkan org lain pula...hu..hu...

mzhany berkata...

hurmm betol jugak kan kak, kekdg mcm terlupa hahaa aippp jgn bagi alasan ;)

qasehraihan berkata...

@Kasih Ibu
setuju sangat tu kak..heeeeee

qasehraihan berkata...

@mzhany
mcm terlupa tu dh mcm sebati sgt dlm diri tu..hahaha

Mrs.Yie berkata...

sikap bertangguh adalah sesuatu yg merugikan diri,bangsa dan agama..hohoho..satu lagi sikap tidak menepati masa..arrrggghhh..memang bengang tahap seratos la kalau kita je yg selalu tunggu dia..langsung x menepati masa..buang tenaga kita je..hahaha :)

Sunah Mohammad berkata...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~~~~ saya lah tuuu suka tangguh keje.....last minit kalut... :(

Gayahspears (malas tinggal link) hihi berkata...

tersemyum baca yg bawah sekali tuh >_< huhu

pemerhati berkata...

memang semua orang benci sikap bertangguh dalam semua hal.

kita tengok kalau penghutang itu suka menipu untuk bertangguh lagi tak selepas ini..haha

gedek! berkata...

orang yang selalu blogging orang meluat, tak...?

efa nur berkata...

kena batang idung sendiri..hikhik
mcm irama dan lagu..ia sukar di pisahkan..hehehe ;D

Rozuan Ismail berkata...

wan le tuh.suka wat keje last minute.lepastuh gelabah nak present.

ApiH berkata...

rilek banyak sangat nanti orang naik pelik.. hehee...

Isteri Encek Bard berkata...

banyak keburukan akibat suka menagguh nie

Aretikz berkata...

trasa part tangguh kahwin.. kah kah kah..

kelibat berkata...

memang betul. tangguh tangguh utang sapa aku naik malu nak mintak sudah. last2 niat sedakah je. memang tak ikhlas kan.

soalan saya : adakah saya masih mendapat pahala bersekah pada situasi ini??

waN Mohd Salim berkata...

alamak eeeeeee perli la pulak .. ps tangguh buat entry pon kene gop hahaha

nice entry akak

kokser kokdam berkata...

tangguh nk komeng..?

sakit jugok tu.. hahaha

mynameismy berkata...

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/06/konsert-af9-berdekatan-dengan-masjid.html

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

Saya pon ada perangai macam ni..

dok tangguh nak mandi, ngadap fb n blog dulu ekeke =P

Gayahspears berkata...

Qaseh~!!
kadang Gayah pon suke bertanguh kerja tapi bertanguh bayar hutang tak kot sebab tak pernah berhutang..kah3

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan