FOLLOWERS

Selasa, Mac 15, 2011

APA BESTNYA BILA DAH KEJE DAN ADA DUIT SENDIRI??

bila dah keje..mesti la ada duit...


apa bestnya??



kalau dah ada duit sendiri
bagitau je kat mak..
"oh mak yang tersayang..nak beli kereta"
mak cakap kereta apa??

kereta ni..


mak ngan bapak skali tolong jawab..
"jom gi kedai"..ngeh..ngeh



pastu..cakap lagi..
"mak..rasa nak buat rumah cmtu la"
mak tanya..rumah mana??

rumah ni..



mak tanya..brapa juta ada dalam bank..
jawabla @#$%^&*(()&$@#..rupiah
mak ngan bapak pun cakap..
ok settt..jom panggil arkitek buatkan..ngeh ngeh


pastu cakap lagi..
"mak..rasa nak gi jalan-jalan sini la.."
mak tanya..ke mana??


sini..



mak cakap..oh paris!!
mak suka ni..
jom mak ngan bapak temankan..ngeh ngeh




apa lagi ek?? panjang dah ni..haha..




yang sepatutnya selepas itu ialah..
mintak mak masuk minang kalau dah ada calon..
dan dah ready untuk jadi suami..
macam ujang..gitula baru macho..haha..
duit berkepuk pun watpe kan..


wokeh..tu je..
memang entry merapu semata2..
jangan ambik hati..haha
cuma nak bagitau..
KALAU ADA DUIT SEMUA BOLEH JADI..kan??..hoho


-end-

*takde duit..semua benda xjadi..angan-angan mat jening aje la..






28 komen:

Izamir Ridzwan berkata...

diingatkan juga, duit takk menjanjikan kebahagiaan.. betul tak?

khaifaiz berkata...

Lar.. xde duit x bole mkn ooo.. huhu

Jejaka Terhangat berkata...

wahh..bukan main lagi angan2 dia..kalo camtu cuba la gapai angan2 tersebut. ngehh..=p

mamawana berkata...

Assalam,

Seronoknyer kan dah ada duit sendiri beli keta, umah sendiri and gi choti2 duit sendiri. But remember, money can buy a house but not a home, money can buy a good bed/pillow etc but money cannot buy a good sleep. Whatever, dah keje pandai2lah guna duit tu. memang seronok memang enjoyyyy............

qasehraihan berkata...

izamir ridzwan:
xmenjaminkan kebahagiaan mmg tepat tapi bisa meruntuhkan jg kot bg sesetengah kelompok..hehe

qasehraihan berkata...

khaifaiz:
hahaha...xde duit nk blogging pun xleh...tadak duit nk bayar broadband..haha

qasehraihan berkata...

jejaka terhangat:
hehehe...sbhgian di atas dh di capai...g paris aje belum..nk sponsor tak???miyahaha~!!

qasehraihan berkata...

mamawana:
stuju tu mama...

BLADE EDGE berkata...

salam akak...

kalo dah namanya ada duit sndri, mcm2 la blh difikir nk wat apa dgn duit tu..selain nk simpan, kalo ada yg nk tambah bini mcmana?? :-] hikhikhik....

qasehraihan berkata...

blade egde:
nak tambah bini??
silakan..kalau mampu apa salahnya..hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

hahaha kena byk duit r tu sis ... kalau takat seciput xleh2 ..tp bez kan bila dpt duit !!! wawa mengkhayalkan

qasehraihan berkata...

qaseh dalia adelia:
haha..ada duit mmg bez..banyak duit plak takut gak..muahaha

darkbatman berkata...

klau ade duit, sme boleh dpt..kehkehkeh.. yg penting kene usaha rajin2..

MIZZ SUE (ASAMGARAMGULA) berkata...

kalau ade duit mesti rase bahagia je..hihi

Solihin Zubir berkata...

sy masih kompius..
nak kawen dlu or beli kereta dlu.. heheh..

jijah montel berkata...

duit.. duit.. di mana kau duitttttt...

meh nanyi kaseh... mana tau.. seru punya seru.. mau jatuh duit dr langit.. ekekkke..

qasehraihan berkata...

darkbatman:
seme boleh dpt ek??si menaip tu pun boleh dpt gak kan kan kan...muahahaha

qasehraihan berkata...

mizz sue:
rasa bahagia ek???hahaha..
cuba tgk komen org pertama..mcm kontra je ngn sue ni..hehe

qasehraihan berkata...

solihin zubir:
kalau saya..
1)kreta
2)rumah
3)kawen

hehehe...

4)jln2 makan angin

kan kan kan...beli la kete dlu..sianla bini nak bawa naik bas sajooo..kehkeh

qasehraihan berkata...

jijah montel:
weh..nyanyi punya nyanyi..bukan duit yg jatuh..ujan yg turun..muahaha

FasiHaH SupiaN berkata...

IR, sokong! hehe

sis, tapi apepun,,,cantik ahhh rumah tue...........

AH7 berkata...

macam2 dh plan ni...huhuhu

mzhany berkata...

kalau kan kak...huhu kalau...beshnyerr

kay_are berkata...

kalau banyak sangat duit tu, pekate wat contest.. pastu adiah nye duit yang banyak2 tu.. bijak x?? =P

Woofer Storm berkata...

sis,nak uma baru ,bini pun nak baru gak..ehehee


follow sni 450

mykhalis berkata...

itulah pasal kalau duit dah banyak.. macam MJ dulu..kalau gi pasaraya tunjuk je ape yg die mahu

Nisa' Pasir Gudang berkata...

segala duit tapi duit bukanlah segalanya..kan

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

yup...ade duit..semua jln!
kalo ade duit..sy nak beli mcm2!

:D

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan