FOLLOWERS

Isnin, Mac 14, 2011

KENAPA ORANG MELAYU SUKA KE KEDAI MAMAK??

sapa yang suka lepak kedai mamak??
cuba bagitau nape anda-anda suka ke kedai mamak??
apa yang bestnyerr??




jawapan yang mungkin akan dijawab..



1) kedai mamak order je terus dapat (cepat)
ye ke?? sama je kott, tapi memang kebanyakannya lebih cepat dan cekap


2) teh tarik atau milo tariknya pekat likat..
haha..yang ni setuju kott..yang kedai melayu ni punyala cair..
kedekut amat..ke xreti buat??..haha


3) kat mamak boleh lepak lama2..kat kedai melayu??
hurm..xsemua kottt..tapi ada betulnya la..
kat mamak order teh tarik segelas, duduk berjam2 pun dia tak kesah..
kalau kedai melayu..terus dorang tunjuk muka muncung
 (konon menghalau la tu..haha)


4) kat mamak ada astro, wifi..tv besor2 pulak tu..
kadang2 betul gak ni..nak cari wifi kat kedai melayu susah..
kalau astro lak..kalau tak suruh buka takdenya nak buka ek??
kalau buka pun tak mesra pengguna..ikut kepala dorang je nak tengok apa..
tv lak kecik..kahkah



kalau hanya diberi 2 pilihan ini je kepada saya..

saya tetap pilih kedai melayu..
walau sedap mana pun kedai mamak..(tekak ni tak boleh masuk makanan mamak)
sebab saya 'geli' makan kat kedai mamak..haha..
pernah tengok..peluh dia menitis2 masa duk tebar roti canai..
aiyyaa..loya tekak..hahahahahaha


-end-


*masak sendiri juga yang kena ngan tekak..
dan kita sendri tahu tahap kebersihan makanan yang kita makan..lalala..




43 komen:

MIZZ SUE (ASAMGARAMGULA) berkata...

HEEE...geli tekak...dah lama tak pi kedai mamak

MIZZ SUE (ASAMGARAMGULA) berkata...

jenis tulisan su : neucha
background su amik kat sini http://www.snazzyspace.com/

fyna berkata...

hehehe....kadang2 je lepaking ngn membe kat kedai mamak....

Pendekar Berkuda berkata...

ekekeke....

semua di atas tu best..

kalau dah tahu peluh masa tebar roti canai.. kenapa order roti canai gak?? banyak lagi makanan lain ape?? same je kalau orang melayu yang buat.. peluh2 pasti ada.. ekeekeeke..

cik jijah berkata...

restoran melayu... errr... tak banyak yang ada identiti sendiri.. peh tu suka cekik darah...

nick_riena berkata...

hehe..i pon sme..xleh mkn kat kedai mamak...geli anak tekak smpi ke urat prot..kehkehkeh...
kalo setakat minum 2 leh lg la sket2...2 pon kalo g setakat nk amik ati kwn2 la cz diorg suke lepak kat mamak..

BLADE EDGE berkata...

salam akak....

bagi saya, senang ke kedai melayu la..yg cepat or lambat tu, tgk kedai jugak..

Ujang9897 berkata...

lpak kedai mkn..

mkn kedai melayu..=)

qasehraihan berkata...

mizz sue:
saya pun..haha..sbb mmg xsuka sgt mknn mamak..

qasehraihan berkata...

mizz sue:
okay..mksih byk sue..

qasehraihan berkata...

fyna:
lepak???hehe..

qasehraihan berkata...

pendekar berkuda:
amboii awak..mmgla ada mknn lain, tp dh kalau roti canai dh mleleh..mknn lain pun stara tu la jg leleh peluhnya tu!!

qasehraihan berkata...

cik jijah:
owh suka cekik darah ek?haha..sbb peluhnya mahal..haha

qasehraihan berkata...

nick riena:
geli sampai urat perot??ahakss

qasehraihan berkata...

blade edge:
hehe..btul tu..blk kg kt trg ni tenang je..bila xnmpak sgt muka2 mamak tu..ngeh ngeh

qasehraihan berkata...

ujang9897:
makanla di kedai melayu..bagus..ngeh ngeh

AH7 berkata...

saya suke makan roti naan....cha naan unek..

iqbalhakimi berkata...

huhu..ada jugak mamak yang hampeh...tapi nak tgk bola best mamak la =P

qasehraihan berkata...

AH7:
naan ek??hehe..sila sila..

qasehraihan berkata...

iqbalhakimi:
itu satu lagi..nape kalau bola mesti ke mamak ek??hoho

Sunah Mohammad berkata...

kalo kedai melayu pun menitis2 kak??? hahaha~

Rozuan Ismail berkata...

tak suka gak kedai mamak..sebab perah ada isu pasal roti canai..meloyakan..

khaifaiz berkata...

kedai mamak best.. tp g minum air je

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

saya like entry kak ni juta2 kali!
semuanya betol kak!

sori la..lame tak BW. mggu lepas sgt bz..
kat trengganu. wat PBS. kene pi skolah..observe ape yg patut. hehe..

Belalang Hijau berkata...

perh...

dah lame x rasa nasi kandar kayu... ni yang buat terasa nak g cari nih...

hee...

nazirulhazwan~ berkata...

peloh tu yang best, rase masin2 sket.hahaha

mykhalis berkata...

mamak nie kite buleh marah die..kalau tak puas hati air tak sedap ke.. mee masin ke..buleh sound dan rasa cam raja.. melayu??silap2 kene halau seumur hidup..hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

kotor naz ngek tu hahaha
kedai mamak ?tak pernah masuk agy ..kampung xde lak kedai mamak ..mamat ade lah haha

Naddia berkata...

sgt suke mee goreng mamak!! tak kire la ape dorg masukkn dalam tuh..haha
excuse me..kamu dari indonesia?

qasehraihan berkata...

sunah mohamed:
kalau kedai melayu pun nitis..kita nak makan kedai mana ek???ngeh ngeh ngeh

qasehraihan berkata...

rozuan ismail:
apa isu tu wan???hoho

qasehraihan berkata...

khaifaiz:
minum air je ek???mamak xhalau kan??baik kan mamak??haha

qasehraihan berkata...

ctiey:
like ek??haha
eh..awak buat PBS kat trg???wooo..gud2

qasehraihan berkata...

belalang hijau:
spesis belalang mmg suka makan mamak kottt..ngeh ngeh..

qasehraihan berkata...

nazirulhazwan~:
hehehe..kamu pernah rasa ek??ke jilat lengan mamak tu terus??huahuahuahau

qasehraihan berkata...

mykhalis:
o ye ke..budimannya mamak..kahkahkah

qasehraihan berkata...

qaseh dalia adelia:
1st time dgr muda mudi xpernah masuk kedai mamak..gud2..boleh geng..hehe

qasehraihan berkata...

naddia:
xsuka mee mamak..suka mee mak..hehe

mrs.sabri berkata...

kat tganu ni susah nak jumpa kedai mamak..elok ke cara masakan diaorang ek..ragu2 la..hehe

Solihin Zubir berkata...

lepak tgok bola kat kedai mamak mmg sempoi!
dulu masa zaman dok umah sewa, kerap ar lepak kedai mamak.. heheh..

lani layan pattani plak.. ;-p

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

yup..! sk kompleks seberang takir! :P

mzhany berkata...

kak,
saya stuju, kalau sy rela pergi kedai melayu lagik. dan alhamdulillah area saya ni ada 2 tempat untuk dapatkan roti canai melayu. 1 pak haji buat, weekend je then 1lagik anak muda buat...so ada pilihan nak pak haji ke anak teruna ;)

kay_are berkata...

senang cite.. dari makan kat mamak yang confirm2 mahal.. baik kte telan kfc ye x?? ^_^

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan