FOLLOWERS

Khamis, Mac 31, 2011

CARA YANG SESUAI BAGITAU MAK YANG GARANG YANG ANDA DAH ADA PASANGAN..BINCANGKAN

macam soalan SPM..derm~!
wokeh..jawapan..


1) beritahu pada waktu yang tepat..
cari nahas kalau beritahu waktu beliau
tengah tengok sinetron..
sia-sia kena silat gayong 44 jurus...



2) mulakan dengan bismillah...
walau kamu becinta macam omputeh..
kalau nak bagitau mak yang garang..
agama kena ingat..baca bismillah dulu..heh



3) cari tempat yang sesuai untuk berbual dengan mak...
mesej, call-call termasuk video call, mms,
YM, facebook untuk explain adalah di larang sama sekali..
(uii mak kamu-kamu ada smua tu ke??hikhik) 
sebab?? tak gentle...face to face la..baru hebat.




4) fikirkan reason dan excuse yang munasabah
kenapa kamu suka pasangan kamu tu..
mak kamu kompem nak tengok
tahap kegatalan kamu masa tu untuk approve..kihkih 





5) kalau mak kamu tak approve..jangan lari dari rumah..
kompem tu memang keje bodoh..hakhak..





6) ulang semula langkah satu tadi..hahahaha
 



gambar hiasan..den suko dia nih sbb macam DIA..hehe..




-end-

* apa haku merepek ni? ntah..manyak keje..lama lagi nak pencen nih..hado..muahahaha~!

52 komen:

Naddia berkata...

sy ckp kat mama yg sy ade boipren mase lepas tunjuk slip exam gpa 3.++

hehe..mama oke je.

Isteri Yang Comel berkata...

gitau mak lepas mak solat.. INsya ALlah

mrs.sabri berkata...

tak pernah bgtau..diam2 je..tup2 family mr.sabri masuk minang..mak terkejut,,nasib baik dia x ada sakit jantung..kikiki :)ermmm..kalau adik2 skarang yg ada bf or gf,bgtau la kat mak sesudah dia melakukan apa2 solat..insyaallah mujarab..hehe

khaifaiz berkata...

dah mcm langkah membuat jahitan.. tak pun nk buat kek atau biskut raya.. hahha

Hai qaseh

Izamir Ridzwan berkata...

kalau nk gitauu nk kawen cmne

kpah k-poh berkata...

Anak2 akak..semua dah ada boypren..girlpren..dgn abahnya..mrk tak takut..tapi dgn akak..lagi ler mrk tak takut..!!!!!

Yan berkata...

Alhamdullilah zaman i nak kawin dulu ok je. Sal mak ayah taklah garang. Bincang elok je..

ApiH berkata...

terus bawak balik umah pun ok... heheee...

Ujang9897 berkata...

mak sporting takpa..hee

Sunah Mohammad berkata...

heeee...comel! saya kol jekkk..jauh nak balik sarawak..:D

Qaseh dalia adelia berkata...

saye tak ckp pape.. mak tahu sendiri ..mak saye ade kelebihan istimewa yg saye geruni haha

mykhalis berkata...

Khalis pulak? tempah katik queen saiz, wat langsir baru dalam bilik, cat rumah, beli kereta, majalah pengantin belek2 depan rumah.. peluk mak sambil nangis nak mintak kawen..hehe

18sx pakaian zaman dulu dulu

Makna disebalik kata-kata seorang perempuan

hasrul hassan berkata...

Dah kawin .. diam2 je ler .. hehehe...

erkk eden pun suko laki tuhh .. macho des ... uhh i like .. opsss i'm not gay, i'm ok.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

gtau nak kuar dgn kawan, suh kawan tu mai jemput kat umah..jumpa umi..

umi ok ja so kliaaa..

haha

sissyira berkata...

salam

tak pernah berbicara hal bf secara terbuka..haha

nazirulhazwan~ berkata...

omak den pulak jenis yang sebok menanya bile ko nak ade awek ni?hahaha

ZACK ENTRY berkata...

belum ada calon lagi, macamana nak cuba tips kat atas ni..hehe



btw, nak jawab hai kat mana eh? ^^,

d_tieah berkata...

Tak pernah bagitau pun kat mak.. Cakap kawan je.. Hahahaha.. Nanti nak kawen baru bagitau kot hal sebenar.. Ngee :)

Entry Terbaru : Perkara Yang Tak Perlu Ada Dalam AF9

JIJI YU berkata...

aku bagitau umi aku aku ade gepren..tapi umi aku tak percaye gak..die cakap die kenal aku camne.

MIZZ SUE (asam.garam.gula) berkata...

alhamdulillah mak abah sporting

mzhany berkata...

huhu,
kak sowi,hany mlm je bleh jengah...umm besh jugak topik akak ni kan. rasanya ramai je yg alami mslh mcm ni kan...

MiSzy DiaN berkata...

haha tak payah gtaw mak, bawa jak bawa p umah n kenalkan..
mak, nie kawan saya.. kawan special.. eheheee

naz xyzrine berkata...

mak saya kata lau ade boipren gitaw je . mak nak wat anak2 macam member . xde secret2 . so, gitaw jela kat mak . :)

Solihin Zubir berkata...

xnak bg mak marah, suruh je mak tolong cari.. heheh..

kay_are berkata...

kre nye ni tip untuk pompuan r.. camtu xyah r nak amek tau sangat kot kan? =P

qasehraihan berkata...

@Naddia
o ye ke..psti mama kamu terus bg la ek??hihi

qasehraihan berkata...

@Isteri Yang Comel
wah gitu ke??haha

qasehraihan berkata...

@mrs.sabri
wah gitu ke citenyerr kak??bagus2..

qasehraihan berkata...

@Izamir Ridzwan
trus ajak mak temankan g beli cincin..haha

qasehraihan berkata...

@kpah k-poh
wah..akak bakal dapat menantu la ni ek??hehe

qasehraihan berkata...

@Yan
baguska gitu kak.hehe

qasehraihan berkata...

@ApiH
trus bawa balik umah ek??hohoho

qasehraihan berkata...

@Ujang9897
mak akak pun MAHA sporting...ngehehe

qasehraihan berkata...

@Sunah Mohammad
wah..main kol2 je ek??hehe..mms gambar pkwe skali la ni ek??hihi

qasehraihan berkata...

@Qaseh dalia adelia
uiksss...saya pun gerun gak dengar..haha

qasehraihan berkata...

@mykhalis
bagus jugak staik khalis ni ek??hehe

qasehraihan berkata...

@hasrul hassan
kahkahkah..kamu wat lawak la pulak..tp lelaki tu mmg ensem sensem DIA saya..hehe

qasehraihan berkata...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
wah dengar mcm dh dkt dh tu..hehe

qasehraihan berkata...

@sissyira
saya selalu dgn mak saya..sbb mak saya sporting..

qasehraihan berkata...

@nazirulhazwan~
bila ekau nk ada awek??hehe

qasehraihan berkata...

@ZACK ENTRY
zack E..kena cari calon cpt2 tu..hehe

qasehraihan berkata...

@d_tieah
cakap kawan pun mak dh tau tu...hehe

qasehraihan berkata...

@JIJI YU
nape mak kamu xcaya???sbb kamu xensemla tu..hahahaha

qasehraihan berkata...

@MIZZ SUE (asam.garam.gula)
alhamdulillah..

qasehraihan berkata...

@mzhany
betul tu hany...

qasehraihan berkata...

@MiSzy DiaN
ok gak cara kamu tu...sungguh gelojoh..haha

qasehraihan berkata...

@naz xyzrine
gitu sepaptutnya...biar mak tau dgn sape kita berkawan..hehe

qasehraihan berkata...

@Solihin Zubir
solihin..awakla tu ek suh mak cari???haha

qasehraihan berkata...

@kay_are
manada..ni tips utk lelaki sekali..haha

qasehraihan berkata...

@khaifaiz
uittt..tertinggal khai punya jawapn..buat biskut ek??haha ye xye gak ek..hehe

Woofer Storm berkata...

dia siapa tu sis?heheeee

scofield berkata...

tu gambar gua..

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan