FOLLOWERS

Selasa, Februari 15, 2011

JAGALAH 'DARA' DAN KEGADISANMU...


jagalah ke'gadis'anmu wahai gadis-gadis..
anda di gelar gadis kerana ianya bermaksud anda masih perawan..
apa itu perawan….rujukla mana-mana kamus dewan…


sang lelaki…sang jejaka
mereka hanya menguji..kononnya ujian kesetiaan hati..
adakah dengan semua hal tersebut..anda harus menyerahkan kegadisanmu wahai gadis??


mereka menguji…
jika anda menolak ajakan...mereka sebenarya memuji anda…
jika anda menerima mereka mengeji..
pilihla mana jua jawapan anda…
anda akan lebih dihormati dengan menjaga kehormatan diri..
oleh jejakamu sendiri..



mereka bukanlah pasanganmu yang sesuai jika hanya inginkan keseronokan tersebut..
fikirlah wahai gadis..
mereka punya adik..mereka punya kakak..mereka faham
tetapi jika anda menggelupur di depan mata..
maka ‘tiada kucing yang akan menolak ikan di depan mata’



gambar dah comel..tapi xberkenan part 'terkangkang' tu..haha
layan je lerr..ini je paling sopan..sebab kalau taip 'gadis' kt google..
mak aihhh..takutnya tengok gambar incik google oii..hoho



masa depan anda..anda yang tentukan..
biar dikata jual mahal..biar dicanang tidak sporting..
kerana ke’martabatan’ anda sangat tinggi hebatnya…
jauhi bisikan jahat yang mendorong anda melakukan ‘kelaknatan’ tersebut…



PESANAN UNTUKMU ADIK-ADIK ‘GADIS’ KU…

-end-

* perkembangan yang merisaukan..jangan sampai ‘seks luar nikah’ di tahap dicanang tanpa silu oleh murid-murid sekolah…harap kita semua menjadi teladan yang baik kepada mereka..


62 komen:

lea berkata...

DARA is the most precious!

... berkata...

as sala..
dara.com

ohh.kucing tak tolak ikan?
kalau kucing tak suka ikan tu, ia tak makan.
huuu..entah laa..lebih ramai yang jahar dari yang baik

Sunah Mohammad berkata...

salam kak..

malam tadi heboh jugak dibincangkan isu dara ni kat Sahabat Blogger..

terima kasih untuk post ni.. :)

Sollu..Sollu..Sollu..

qasehraihan berkata...

lea:
yap..hehe

qasehraihan berkata...

...:
maksud saya perempuan yang duk menggedik..xdenye lelaki nak tolak..dh depan mata..kan..hehe

qasehraihan berkata...

sunnah:

sama-sama..

akak yang lebih tua dari kamu2 rasa terpanggil nk cakap pasal ni..sebab sekarang 'seks' luar nikah dh mcm trend..bahaya tu..lupa segala dosa pahala..hohoho

Belalang Hijau berkata...

zaman dah berubah...

pekerja belalang yg baru pas SPM boleh story pasal kisah dlm kelambu dengan mrs.belalang betul2 depan belalang tanpa ada segan silu...

hebat budak2 skrg...

khaifaiz berkata...

thumbs up entri ni.. wahai gadis dengar kata kak qaseh ini.. heheh

TiKa LEh berkata...

btol2..jgn bg peluang sbnrnya..
rosaklah skrg..mcm2 org snggup buat..bdk sek pun dh advance..

shark berkata...

pesanan untuk adikku jugak nie..
mmg nice madah nie:)

nelly berkata...

nICE INFO ..
=)

Sharifah nor berkata...

Qaseh: boleh tak jika entry ni di kembangkan sebagai artikel..dan di send kpd ruangan berkongsi di www.gadisdanwanita.com atau terus ke email admin.

qasehraihan berkata...

belalang hijau:
memalukan kan??huhu

qasehraihan berkata...

khaifaiz:
awak wat lawak pulak..untuk tontonan umum..untuk dibaca oleh semua lapisan masyarakat..haha

qasehraihan berkata...

Tika Leh:
betul tu..menakutkan kan??hoho

qasehraihan berkata...

shark:
madah ke ni??hehe
benda yg baik..untuk peringatan semua..

iqbalhakimi berkata...

huhu..bagus untuk kesedaran semua kak..xkira lelaki ke perempuan =)

Sharifah nor berkata...

Qaseh: akak suruh qaseh yg buat..originaliti sendiri...sbb entry tu mcm sikit2 jer kan..qaseh buat ler mcm entry yg ada perenggan tu..tak yah panjang2..satu kertas A4 jer...sbb tajuk tu sesuai utk masuk dlm web gadisdanwanita.

qasehraihan berkata...

nelly:
mksih banyak..

qasehraihan berkata...

sharifah nor:
haha..ye ke kak..akak ke saya mksud akak tu suruh buat tu??hoho

qasehraihan berkata...

iqbalhakimi:
ye betul..itu objektifnya..utk semua..

qasehraihan berkata...

sharifah nor;
idea yg bagus tu kak..tgkla nanti kalau rajin berkarya..keje skolah banyk la kak..hahahaha

Ujang9897 berkata...

aku masih dara...=)


" jaga la permata anda wahai anak dara"

sissyira berkata...

salam...

dara kalau hilang memang mudah nampak, tapi kalau teruna hilang, hilang dalam kegelapan..huhu

Qaseh dalia adelia berkata...

insyaAllah sis ...

YanaMIB berkata...

Klu menyerah laki mmg xrugi pape...pompuan yg rugi...isk isk =_=

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

i2lah yg paling berharga yg ada pd diri kita..


tanaklah tnjuk sgt kesetiaan or bukti cinta dgn buat bnda2 tak senonoh..
ish..mengarut je..:)

mzhany berkata...

kak,ramai kan kena serbu tgk brita,ishhh xsudah sudah kes mcm ni.taktau la cmne kan.

Solihin Zubir berkata...

zaman skrg mmg susah nk cari yg betul2 teruna dan dara..
nauzubillah...

hasrul hassan berkata...

Salam.
Hmm saya hilang dara lama dah ..huhuhu ... tapi dgr2 ada petua nak kembalikan dara..betul ke?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

insyaallah....peringatan untuk si gadis termasuk gadis kg separa bandar hehehe...

gaung berkata...

menariknya perkataan di guna. cara penyampaian pun cantik. kami suka gaya ini

Rozuan Ismail berkata...

kita orang timur bukan barat.. Dara itu sangat penting bagi setiap yang belum berkahwin..

qasehraihan berkata...

ujang9897:
sempat lagi melawak ek..mmg kamu ngn naz mcm johan ngn zizan la..haha

qasehraihan berkata...

sissyira:
mudah nampak ek??haha
hilang teruna dlm kegelapan??apa tu??ngee~!

qasehraihan berkata...

qaseh dalia:
jaga diri hiasi peribadi..dengan keperibadin yg mulia~!!

qasehraihan berkata...

YanaMIB:
stuju tu~!!jadi beringatla adik2 sekalian~!!

qasehraihan berkata...

ctiey:
kita cakap mengarut..tp ada yg xanggap mengarut..hoho~!!kan..

qasehraihan berkata...

mzhany:
pabila nafsu menguasai akal..mcm2 boleh jadi~!!

qasehraihan berkata...

solihin zubir:
kena buat alat scan la..haha~!!

qasehraihan berkata...

hasrulhassan:
uikss..ye ker??haha
ada2 je awak ni,bro~!

qasehraihan berkata...

GKSB:
peringatan untu untuk semua..kan~!!

qasehraihan berkata...

gaung:
mksih..sekali sekala je saya akan buat entri serius gini..biasanya merapu je..haha

qasehraihan berkata...

rozuan:
stuju dengan wan~!!tapi org skrg pandang enteng perkara tu..

Maizatul Akma berkata...

nice one. insyaAllah akan berubah secara perlahan :)

Pendekar Berkuda berkata...

Pendekar suka gadis comel~! Hahahaha...

qasehraihan berkata...

Maizatul Akma:
ke arah kebaikan xpe..teruskan~!!

qasehraihan berkata...

Pendekar Berkuda:
heliza, lisa surihani tersangat comel..sila pilih

Ayuni berkata...

datang membalas kunjungan!

qasehraihan berkata...

Ayuni:
mksih banyak~!

nazirulhazwan~ berkata...

kite dok risau pasal gadis2, tp gadis2 kt lua tu bukan nyer kesah pon pasal dare dorg.

E.d.Y berkata...

pesanan ini ditaja oleh Pertubuhan Cikgu-cikgu Wanita Semalaysia...hehe

qasehraihan berkata...

nazirulhazwan:
sebab tu kita risau..sbb mereka menjadi tidak risau dgn hal itu..hoho

qasehraihan berkata...

EdY:
hahaha..disokong oleh persatuan guru-guru jejaka semalaya ek??

zmah berkata...

Kita saling mengingatkan agar yang MUDA tidak terleka.

BLADE EDGE berkata...

salam akak...

byknye komen...yg laki pulak kene la jaga teruna..hehehehehhe...

qasehraihan berkata...

Zmah:
setuju tu..

qasehraihan berkata...

blade edge:
haha sudah semestinya la..kan~!

MIZZ SUE berkata...

SEMESTINYA!!

qasehraihan berkata...

Mizz Sue:
hehe..awak dg nk kawen..taula di nt tu~!!haha

mai meowmeow berkata...

betulbetulbetul :)

adan berkata...

lelaki memang suka menguji...

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan