FOLLOWERS

Jumaat, Februari 11, 2011

KEHENDAK MELEBIHI KEMAMPUAN

apa itu kehendak??
kehendak sinonim dengan keinginan atau kemahuan..
benda yang kita nak..


apa itu kemampuan??
kemampuan ialah kadar untuk kita dapatkan sesuatu..
samada boleh dicapai atau tidak..


dalam dunia ni banyak kes macam ni...
kehendak melebihi kemampuan..


contohnya :

ada isteri yang mintak suaminya belikan rumah banglo..
sedangkan si laki hanya kerje makan gaji..hohoho


ada si awekss mintak pakwenya belikan handfon mahal2..
sedangkan pakwenya baru start kerja seminggu..huhuhu
 


dan contoh paling ketara???




 
sudah tentulah...

kehendak si ujang9897 dengan si datuk naz
termasukla si pendekar berkuda tu pun ..






berebut nakkan si heliza helmi
yang bermata boolat ni..ada ke patut??
hohohoh..takkk patut..takkk patut..
(sambil libas cari telunjuk ke kiri dan ke kanan)...kihkihkihkih *kidding*


peace no war (^_^)


-end-


* moral of the story??? bersyukurla dengan apa yang ada..lalalalala~!

29 komen:

Ujang9897 berkata...

hahahahaha...

yang pasti si gila 2 orang tue tewas dgn insan bernama


UJANG 9897

nazirulhazwan~ berkata...

sila betolkan ayat yer, heliza nak kat den, yang berebot tu si ujang ngan pendekar jer

tak caye tgk balik entry ni
http://nazirulhazwanws.blogspot.com/2011/02/segmen-bila-blogger-jadi-pelakon.html

Ujang9897 berkata...

naz pun penipu ok...cerita sebenar ada di sini...siap dialog penuh


http://azfar9897.blogspot.com/2011/02/heliza-jadi-gila.html

qasehraihan berkata...

ujang9897:
kihkihkih..ye kerrr??? (buat2 inesen)hihi

qasehraihan berkata...

nazirulhazwan~:
ahaksss...lucu bangat kamu nih..

qasehraihan berkata...

ujang9897:
woooooooo...panas..panas..
deiii..heliza nak kat BEN ASHAARI sebenarnyer weii..kihkih

♥ ajaa tyne ♥ berkata...

heliza mmg cun kak.
klu sy laki pun nak gak.
=P

khaifaiz berkata...

Heliza Helmi.. mak aii.. rindunye nk date lg

iqbalhakimi berkata...

haha..korang bertiga kalah dengan aku la..heliza dgn lisa berebut nak kat aku... =P

AH7 berkata...

huhuhu~~ muka heliza 2 same mcm akk...hahaha

fyna berkata...

hahhahhaa...xphm ngan diorg tue...sanggup bergado tue...

fyna berkata...

hahaha...tak phm ngn diorg tue....adooiii....nk gak gado2...

qasehraihan berkata...

ajaa:
heliza ni sekapal dgn akak ni..

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

haha.. macam2;) btw, heliza mmg cantik dgn style nya yg tersendiri pluss she has cute big eyes:)

qasehraihan berkata...

khaifaiz;
uikss..awak pernah ke date ngn dia..
ni nk jeles ni..hihi

qasehraihan berkata...

iqbalhakimi:
uiksss...sorang lagi rupanya..pasni ku kenakan dia ni lakss...ahakss*kidding~!*

qasehraihan berkata...

AH7:
hahaha..kamu wat lawak

qasehraihan berkata...

fyna:
dorang ni mmg..gila yang maha gila..haha

E.d.Y berkata...

haha..apa kes heliza...lisa surihani la

Pendekar Berkuda berkata...

jangan layan budak gila dua orang kat atas tu... diorang awal2 lagi dah jeles sebab heliza tak ajak diorang makan semeja... hahahaha... sian...

qasehraihan berkata...

fifieylycheemarathon:
mak aih..panjangnyer nama kamu..hehe

org trg mmg lawa2..lalalalal~!

qasehraihan berkata...

edy:
lisa watpe..dia free hair..comel pun watpe..nt kena tanggung dosa dia..muahahaha

qasehraihan berkata...

Pendekar Berkuda:
ooo..ye ke..heliza semeja dengan sapa?? iqbalhakimi ke aritu???kahkahkah

BLADE EDGE berkata...

salam akak...

kehendak dan kemampuan harus seimbang...kita mungkin nk mcm2 benda dlm dunia ni, tp xsemestinya kita ada kemampuan nk milikinya atau nk handlenya...

kene pandai agak la...

Solihin Zubir berkata...

heliza tu bekas isteri sy pon diorg nk berebut.. heheh..

CIK TOM berkata...

nape semua berebut nak heliza ni??hehehe.pe pun heliza mmg cun dan ayu lagi ;)

cik tom yg dah lama xjenguk kak dtg melawat...sori ye busy la kak ;)

qasehraihan berkata...

Blade:
kau sorg je xbckp ttg heliza..haha

qasehraihan berkata...

solihin:
nape kamu ceraikan dia??hak hak..

qasehraihan berkata...

cik tom:
dorg ni memang!!
xpe..tau tom sibuk

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan