FOLLOWERS

Isnin, Februari 14, 2011

NIKMAT 'RATAH' MILO..

apa maksud ratah..
ratah tu sinonim dengan makan
tidak dicampur dengan benda lain atau (makan tanpa nasi, kalau perihal hidangan nasi)



ni kisah dulu masa kecik2..
saya adik beradik sangat suka meratah milo..
satu nikmat yang tak terhingga..haha
siap curi-curi ambik kat dapur sebab takut mak marah..hahaha


dulu kalau bercerita dengan kawan-kawan kat sekolah..
mereka pun sama..suka ratah milo..
pastu bila 'flash back' dengan kawan-kawan kat 'U' cerita masa kecik..
rupanya sama jugak..
jadi xmustahil kalau hari ini ramai yang setuju dengan tabiat ni..haha




tabiat tu masih ada sekarang..
tapi sekarang tak sorok-sorok dah nak ambik..
sekarang siap letak dalam cawan makan macam makan aiskrim..
depan tv..hohoho..sungguh tidak sopan..
pastu kalau buat milo ais, siap letak layer serbuk milo kat atas..yummy yummy..hahaha


ok itu je..cerita zaman kanak-kanak
rasanya sekalin anda pun sama kan??ahakss..


-end-

*zaman kanak2 best je..bergembira tanpa ada sebarang duka lara kan.?.hohoho~!

27 komen:

Belalang Hijau berkata...

dulu2 suka jugak buat mcm tu :)

MIZZ SUE berkata...

dah lame xminum milo...hehe

khaifaiz berkata...

mak aii.. best gila ahh ratah milo.. dah mcm gula2 kan.. kihkihkih

lea berkata...

org ckp kalo ratah milo akan semblit. betul ker?

~~su manje~~~ berkata...

salam ziarah di pagi isnin...

terima kasih ...

nazirulhazwan~ berkata...

terbaik ni!! satu lagi makan megi mentah2.hahaah

Pendekar Berkuda berkata...

nak gak ratah milo... selalu ratah masa kecik2 dulu..

dah besar pun masih lagi ratah...

api bila order MILO Tabur la.. huhu..

TiKa LEh berkata...

dulu suka mkn milo ltk susu sikit..sdap..heheh

qasehraihan berkata...

belalang hijau:
hehe..mmg best~!

qasehraihan berkata...

mizz sue:
nape dh lama xminum~??

qasehraihan berkata...

khaifaiz:
a ah...best sangat kan~?

qasehraihan berkata...

lea:
ye ke??? xpernah pulak..haha

qasehraihan berkata...

sue:
mksih...ziarahla lagi~!hehe

qasehraihan berkata...

nazirulhazwan:
hahaha...betul3x..awak mmg sejiwa a dgn den~!

qasehraihan berkata...

pendekar berkuda:
jom meratah beramai~!haha

qasehraihan berkata...

tika leh:
milo letak susu ckit???wow harus d cuba nih~!..hehe

Ujang9897 berkata...

campur dgn susu lagi best..hihi

qasehraihan berkata...

ujang9897:
???..ye ke best??

Rozuan Ismail berkata...

wan pon suka ratah milo jugak..sama la kita..huhu

qasehraihan berkata...

rozuan:
hehe..btul3x

Solihin Zubir berkata...

haha.. sy dlu suka sgt ratah milo..
smpai kena marah dgn mak..
yela.. milo kan mahal.. hehehe..
dahtu, kalo ratah milo, berak taik keras.. ngek! heheh.. sory..

E.d.Y berkata...

sama la..suka makan milo...haha

qasehraihan berkata...

solihin zubir:
hahaha..part kena marah tu sama la~!!hehehe..

qasehraihan berkata...

edy:
kita memang sejiwa...kwang kwang kwang~!!

mzhany berkata...

kak, hany pun suke ratah ratah nih bukan milo jer, ikan, ayam masa kecik kecik dulu.hoho smpaikan ayah hany panggil kucing kepala hitam masa tuh...huhuuh

qasehraihan berkata...

mzhany:
kita serupa..haha

... berkata...

as salam..
haha..kita sependapat lah kak :)
saya pun ratah milo masa nak buat air milo panas. ambil satu sudu, ceduk, ngap! masuk dalam mulut. Nikmatnya rasa yang Allah beri.
kena pual lidah masa tu bersih dari sebarang rasa.

jangan lupa mensyukuri apa yang Allah beri pada kita ;)

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan