FOLLOWERS

Sabtu, Februari 05, 2011

SIAPA RASA DIRINYA BLOGGER GLAMER???? SILA BACA...

dunia blogging ni sama juga dengan dunia nyata..
macam-macam isu, macam-macam cerita untuk digosipkan..
dalam sebulan ni aje..beberapa2 cerita yang timbul


tertarik untuk disebut tetang satu cerita yang dibaca kat satu blog smlm..
blogger tersebut kecewa kerana blogger yang diharapkan datang balas ke blognya,
 xpenah singgah pun..hohoho...nape gtu??
singah-menyinggah ni kan satu amalan yang mulia..
mengeratkan silaturahim..
heran jugak, napela susah sangat nak balas kunjungan blogger lain
sampai boleh timbul cerita gini..

serius untuk dikata dan sgt pasti...'kita semua' akan seronok bila entri kita dikomen balas
tak ada orang yang tak suka bila orang datang bagi maklum balas kat entrinya kan??


dah menguap tunggu orang dtg balas kunjungan xkunjung tiba..
(sori lerr..anak sapa ntah ni..ambik kat google..hoho)



tapi bila diselidik..dan difikir secara positif
mungkin jg rumah blogger yang ditunggu tu panas sangat..ramai sangat yg dtg..
jadi, susah utk 'beliau-beliau' itu nak jenguk sorang2 orang yang dah datang rumahnya..
sebabnya keje kita semua, bukan duk depan lappy 24 jam kan
mungkin juga..'beliau-beliau' itu itu sangat sibuk dengan hal lain..
siapa 'beliau-beliau' itu..ntah la..'beliau' ini tak pulak ketahui..ahakss



tapi kan..tidak semua yang begitu..percayalah
kalau tak percaya cuba anda singgah blog ini..
saya sangat suka singgah untuk komen kat entri blog The Beauty In Ugly
sebab bila anda baca entri beliau dan memberi komen..
Edy pasti akan dtg balas komen kat entri anda..percayalah..
beliau akan datang walaupun lewat malam membalas komen kat entri anda..
saya percaya..Edy sangat menghargai setiap yang dtg memberi komen pada entrinya.. 


dan sorang lagi blogger..iaitu eqbalzack
eqbal pasti akan membalas komen-komen anda pada entrinya..satu persatu..
benar belaka ni! jika anda ulang bls komen ..ulangla juga balasannya..budiman kan??
jika ada kelapangannya..eqbal akan jenguk anda (yg ni kena tanya big boss sdri ni..hehe)



penama di atas adalah dua contoh yang saya dah amati sejak sekian lama..
mereka tak bayar kpd saya satu sen pun untuk entri ni..hahaha
jauh sekali untuk mengipas kerna mereka ini dah ada byk kipas dan dh pakai aircond pun kat rumahnya..ahakss (sori..kipas2 xmain..pergi main jauh2 anda yg bfikir sesingkat itu)



pointnya di sini, mereka ini contoh 2 orang blogger yang mempunyai folllower yang ramai, selalu mendapat banyak komen, bizi tetapi menghargai 'pengomen' entri nya..
so..pesanan untuk 'beliau-beliau' yang dah mengecewakan orang tu..
'hargailah orang yang menghargai anda'


peace no war (^_^)


-end-

* sungguh manis saat diri dihargai oleh insan lain...lalalalala
* sape makan cili akan rasa la pedas...cuba makan gula tgk rasa apa?kwang3..







32 komen:

Tuan Penasihat berkata...

hmmmm...
betul bagai dikata.
kadang tu banyak persoalan timbul kerna salah faham sahaja. sebaiknya kita tidak berperasangka buruk sesama kita.

Tuan Penasihat berkata...

ups lupa.
terima kasih datang blg TP k.
datang la selalu2. :)

qasehraihan berkata...

Tuan Penasihat:
betul tu tuan..kdg2 slh fhm jerr
ok..keep in touch

E.d.Y berkata...

bg no akaun cepat. nnt edy bayar...haha...:p

thanks sudi buat entry penghargaan macam ni...

jatuh bangun blog kita dtgnya dar pembaca, kalau kita sendiri tak menghargai pembaca siapa lg nak hargai?bak kata pepatah "org memberi kita merasa,org berbudi kita berbahasa"

qasehraihan berkata...

edy:
amboi2..nk bayar ek..biarla smpai boleh beli rumh sbuah..ahakss
sgt stuju dg edy tu..org bbudi kita bbhs..hehe

mrs.sabri berkata...

oohh..saya bukanlah seorang blogger yg glamer..cuma suam2 kuku je..hehe.. :) saya suka memberi komen pada entry yg saya berminat sahaja..tidak semua entry yg ada pada blog kwn2 saya akan komen kerana itu namanya TIDAK IKHLAS.. :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

saya pon kadang2 rasa bersalah kalo tak sempat singgah blog orang yang datang komen kat blog saya...

macam akak cakap, bukan 24 jam mengadap lappy,

tambah2 student macam saya ni..

kalo bz sangat,entry pn kadang2 tulis siap2 pastu buat auto publish

dan entry akak ni buat saya berfikir, mcm mana bz pn, insyaallah saya akan cuba membalas komen dan berkunjung ke blog org yg datang komen walaupun mungkin lambat sket membalasnya

kak, saya nak ke perlis plak ni... hehe bz btoi cuti ni..

qasehraihan berkata...

mrs sabri:
betul tu..
saya lak kadg2 nk kome sgt..
tp skali d klik kotak tu..punyala lembab nk kluar kotaknya...trus tbantut..hehe

qasehraihan berkata...

GKSB:
hehe.. tul tu anis..
kita smua ada hal masing2..
xpela..cuba buat yg terbaik..
kita xboleh puaskan hati smua org kn?

♥CIK SHA♥ berkata...

sebab tu kalau blogger tu saye tengok follower die ramai pastu komen yg die dapat byk..saye hanya akan baca saje entri die dan saye memang takkan komen @ tinggalkan jejak sebab saye tahu depa takkan datang balik kat belog saye apatah lagi nak bace belog saye..hee..

qasehraihan berkata...

cik sha:
kalau sy, sy xkesah pun nak komen kat sapa2 pun..tgk masa tu brodband ok x je..

mcm edy sy mmg suka komen..sbb dia mmg akan bls..so kita lagi rasa nk g blog dia..sbb rs dia mghargai kita..haha

QASEEH HATIKU QASEEH berkata...

sy setuju..sy prna kena komen2 yg d tinggal kn x d timbul kn..
napa ????...x tau la kan..anw sy x kesah la..tp pelik bin ajaib jgk lah kn..anw tqvm jgk lah..lps tu sy tersentak dr lamunan yg jauh...hahaha

Pendekar Berkuda berkata...

pendekar tak glamer pun.huhuhu....

zero berkata...

mungkin blog dag glamer sampai ramai sampai tak terbalas kunjungan nyer kot.. just sangka yang baik...

qasehraihan berkata...

qaseh hatiku qaseh:
xfaham apa yg di kata ni..hihi

qasehraihan berkata...

pendekar:
xglamer kerrr???
blagak a tu..piat tlinga kang..hak hak

qasehraihan berkata...

zero:
itula yg sy cakapkan tu..hehe
kita mmg kena bsangka baik dgn semua org..kan..

eqbalzack berkata...

tq cikgu..tapi saya skrg risaukan diri saya yg dah main sibuk...
PhD make we worst n stress...saya harap blogger lain juga memahami..

tak terkejut juga mungkin 1 hari nnt eqbalzack.com akan bersarang je..hehe

Kuronofu91 berkata...

betul2...dua bloggers ni memang balas komen punyer ~~~

TiKa LEh berkata...

sgt suka kan kalo org dtg blik blog kt kan..tp xleh dpaksa kan..bz kot mereka2 tu..rmi sgt org mengomen..heheh

qasehraihan berkata...

eqbal:
sy mmg sntiasa bersangka baik
dn sentiasa memahami..

qasehraihan berkata...

kuronofu91:
hehe..stuju

AH7 berkata...

kak dunia blog ni mcm dunia berkongsi maklumat..mcm2 ragam kte kenal manusia ni kak..

qasehraihan berkata...

AH7:
iye din..akak stuju tu..hehe

Solihin Zubir berkata...

yeah.. mmg kdg2 kita akan terlepas pandang jika terlalu byk tetamu yg berkunjung..
melainkn kita adalah blogger bergaji yg keja ngadap blog 24jam.. heheh..
sy pon akan cuba membalas setiap komen dan jejak sedaya upaya slagi termampu..
nk jaga hati semua org bkn sng kan.. =)

qasehraihan berkata...

solihin:
btul..
bkn senang nak puaskan ati smua org

aimi nadiah berkata...

adab menziarah..
adab berteman.. ahaha..

Sharifah nor berkata...

berziarah..berkomen..dah jadi rutin jika masa menentukan..tapi akak paling suka baca entry..sbb tu lah kadg2 terlewat balas kat cetbox tu..

qasehraihan berkata...

aimi:
hehe..stuju tu

qasehraihan berkata...

kak syarifah:
hehe..sy pun sama

BLADE EDGE berkata...

salam akak..

saya slalu dtg sini apaaaa... :-)

nba-Nur berkata...

Salam.. Nur memang akan cuba membalas kunjungan & komen selagi terdaya.. Kadang2 masa membataskan kita..

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan