FOLLOWERS

Ahad, Disember 19, 2010

AYAMKU MATI TERCEKIK DODOL

benarkah kata-kata orang gaya penulisan boleh menggambarkan diri penulis?
mungkin ye mungkin juga tak..
dalam blog-blog para blogger kita boleh lihat macam-macam..

ada yang suka bercerita hal keluarga
ada yang bercerita hal anak-anak
ada yang bincang isu secara global
ada yang bercerita pasal masakan
ada yang bermonolog tentang emosi sendiri
dan tak lupa ada yang boleh buat entri untuk menghentam orang lain

dalam banyak-banyak entri yang dipaparkan..
 saya mungkin akan elakkan membaca entri yang ke-6
iaitu menghentam orang lain..



gambar sekadar hiasan..hehe

situasinya akan berlaku bila..si penulis (blogger) sakit hati dengan suatu hal..
dan membuat entri kononya tujukan kepada orang yang menyebabkan dia sakit hati
mm..pada saya mungkin pada masa tersebut, penulisnya sedang marah
maka blog digunakan untuk melepaskan geram..
itu ada benarnya..sebab blog adalah hak milik kita..
kita boleh nak bercerita dan mengamuk apa saja..
tapi kadang-kadang penulisan tersebut boleh menjatuhkan standart dan kredibiliti diri sendiri
sebab apabila kita membuat penulisan berunsur menghentam pihak yang menyakitkan hati kita
ianya menunjukkan kita juga sama dengan mereka..
dan kita dah menunjukkan kita tergugat dengan mereka..

tapi seperti yang saya cakap tadi..
blog kita adalah milik kita..kita boleh tulis apa saja kan..
walaupun cerita ayamku mati tercekik dodol..
terpulang pada diri sendiri..

-end-

*saja wat tajuk gempak..xreleven pun ngan isi entri..hehe



11 komen:

Aizuddin Hanis berkata...

setuju2...tapi biarlah ade batasan..jgn smpai memalukan si pulan cukuplah~~

Chelsea Vs Manchester United Postpone

cik 18 berkata...

setuju...

kadg2, kalo kite komen entry org macam nih, kita pon boleh join skali menyumpah org even kita cakap sabar sabar...

kalo bace, cukup jela sampai disitu..tak nak amik port...kan kan

alienelliz berkata...

haha cari juga cerita pasal ayam tu, x jumpa pun..hehe

tapikan, pndgn ell, kalau betul kita buat blog untuk kita, hak kita, lebih baik kita private kan blog kita tu, sebb kalau ad org tegur, kita marah pulak kita ckp tu blog kita, kita pnye pasal...

tapi knp kita kasi org bc..ermm..hehe sekadar pndapat..=)

THANKS SEBAB KOMEN KAT BLOG ALIENELLIZ!!!..=)

qasehraihan berkata...

aizuddin:
ye betul, saya stuju..


cik 18:
betul2..kalau saya, sy wat kering jerrr..

allineliz:
ahakzz..saja tajuknya gempak..
btul2 saya stuju..sbb tu saya cakap, sy xkan baca entri yg cmtu..klu bc pun lagi gelak ada a..hehe

hans berkata...

yups betul tu
tapi kadang2 ada juga blogger yang melebihi batasan memang patut dihentam
contoh yang memainkan hukum agama
pandangan den lah

P/S : Tiba - Tiba Teringat Kisah Lama

mzhany berkata...

ummm,
betol jugak ckp akak kan..ok ok akan cube utk tidak buat entri lepas geram..hehehe

qasehraihan berkata...

hans:
yg melebihi batasan hal agama tu lain, kalau ngamuk hentam sesama blogger tu lain kot ek..hehe

mzhany:
hehe..gud2..elakkan..

Mr. TN_SkY berkata...

aha..jgn lupa..jgn jadikan blOg anda sebagai salah satu lubuk dOsa..hehehe =_= <--trmsuk dlm no 6 kan kak? hehe

qasehraihan berkata...

mr.tn_sky:
btul3..jgn buat suatu yang boleh tambahkn dosa yang dh sedia menggunung..ekekeke

Idalara berkata...

Salam Qaseh

ada gak sesekali akak terlepas sasaran sbb tak tahu mana nk diluahkan so lepas geram kat sini...tp skrg dah tak kot...hehehe

qasehraihan berkata...

idalara:
hehe..e a kdg2 kita jd buntu kan..
salam kenal kak

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan