FOLLOWERS

Selasa, Disember 21, 2010

CARA PARA BLOGGER TINGGKATKAN TRAFIK KE BLOG

Tadi saya terbaca pasal ni kat blog amy..so sajala try test..buka kena bayar pun kn..
ok..teruskan pembacaan awak2..kot2 awak..awak..dan awak pun berminat kan..hehe



motifnya adalah untuk 'menaikkan trafik'... ala-ala MLM pun ye ugek ni..hihikss..oleh kerna buat ni bukan kena bayar pun so pada saya tak salah mecuba..jom sama-sama cuba ye..hehe


Cara nya begini:
  • Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
  • Uolss hanya cuma perlu meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang korang nak tulis dalam  blog or web korang.
12) Putera30 Photograper

13) Internet tutorial

14) A Diary of Sorts

15) cahaya citra jiwa


PERATURAN!!!
1. Sebelum korang meletakkan Link URL ke posting blog or web uolss, sila hapuskan link nombor 1.
2. Selepas itu pindahkan Link No.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.
3. Setelah itu masukkan link korang di urutan bawah (No.15)
***So urutannya jadi mcm nie…

11) Putera30 Photograper

12) Internet tutorial

13) A Diary of Sorts

14) cahaya citra jiwa

15) blog anda letak kat sini!!


Ingat!!!
Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:
    Bila posisi korang pada no.15, jumlah backlink = 1
    Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
    Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
    Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
    Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
    Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
    Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
    Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
    Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
    Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
    Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
    Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
    Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
    Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
    Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625
    Kita sama-sama cuba ok :) Selamat mencuba!!!
    REMINDER :
    Ingat, jangan menipu. Tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak. Pastu jgn lupa promote link entry ni. Kat member korang coz lagi byk lagi bagus. Kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknanya dalam 10 org yg buat. Iingat lagi byk backlink kita, lagi tinggi rating kita kat GOOGLE :)

27 komen:

@na berkata...

Tima kasih, qaseh...atas perkongsian bijak ini..konsep win win ni mmg bagus..timq kasih byk!

Idalara berkata...

alamak..
tak sempatlah akak nk turut serta..hehehe..

BLADE EDGE berkata...

salam...

skali tgk serupa MLM daaaa... :-D

diana berkata...

aik...
ni cara baru ke??
rasanye dah lama dah ramai yang buat macam ni dulu..

qilarazak berkata...

nama qila ada di situu :)

Yati Ali berkata...

salam kenal.jln2 dr blog en ben.
mcm2 cara kan nak naikkan traffic, tx salah mencuba...idea yg menarik jugak sebenarnyer...

a n a s t a s y e a berkata...

emm .. boleh tahan. =)

me, anastasyea

qasehraihan berkata...

ana:
jgn lupa cuba..hehe

kak ida:
xpe..buka kena buat skrg..senang2 buatla..hehe

blade:
aah..1st time sy tgk pun sy ckp mcm MLM..tp xpe..xkuar modal punn..hehe

qila:
aa ek..nama qila ada..

yati:
jgn lupa cuba..

qilarazak berkata...

qila berada dalam list :)

ekinashikin berkata...

thx sis..
kita try gak la..hihi

apezs shah berkata...

aiyooo pening kepala saya kak.. macamane nie...adehs...!!

Aimi Razman berkata...

Thanks sis coz promote link . tp jangan lupa tekan link yg atas2 tu :)

qasehraihan berkata...

ekin:
slamat mcuba

apezs shah:
pening ke???cuba baca ngn tenang...senang je tu..hihi

aimi:
welcome...bnda baik..sama2 menolong..xsalah..

E.d.Y berkata...

macam menarik je benda ni

sukahaha berkata...

matdin penah try masa dulu2 hehe..

qasehraihan berkata...

edy:
btul..try je lerr..hehe

matdin:
ok ke??sy xtau..apa yg sy rasa nk try sy try jerr..hehe

shida berkata...

tq qaseh for the info ..nak cuba jugalah kan ...tak rugi ..at least u learned something new ...

tq again ..

Sepatu Hijau berkata...

salam

menarik tu kak...nanti syira nak try cuba lah ..insyallah :)

qasehraihan berkata...

shida & syira:
cuba..jgn xcuba..hehe

TWEETY BERT berkata...

waahh menarik nih.. nak cuber yer kak

qasehraihan berkata...

tweety:
silakan mencuba..hehe

fatin hanani berkata...

fatin try k..
copy semua ka or yang ats ja??

qasehraihan berkata...

fatin:
copy smua..kalau xfhm nanti tanya la ek..hehe

diana sofian berkata...

nak bwd gakk... tp sye x faham la.... :(

qasehraihan berkata...

diana:
part ana ek xphm??
dia copy and paste je..

diana buat, list URL atas hapus nama tengku nizam, mizz tu naik jd petama dn seterusnya blog akak 'cahaya citra jiwa' jadi ke-14, dn diana punya jd ke-15

list URL kedua..hapuskan nama mizz tu, myself tu jd yg pertama, dn seterusnya, blog akak akan jd ke-13, blog diana ke-14, dn diana perlu promotela utk org yg seterusnya duduk yang ke-15 bawah diana..

hehe..akak faham cmtula..

mamawana berkata...

Bijak bijak....gud idea. asalkan jgn cam surat berantai yg entah haper tu...kalu tak buat ditimpaa musibah.... kununnya

qasehraihan berkata...

mamawana:
haha surt berantai tu mmg ngarut..

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan