FOLLOWERS

Ahad, Januari 30, 2011

AKHIRNYA..RITA RUDAINI BERBAIK DENGAN MERTUA

apa lagi yang lebih manis dari ini..
tengah malam semalam bila baca berita ni..tetiba rasa nak nangess..
syahdu pulak baca berita tu..hehe




aidil bawa mak ngn ayahnya berjumpa rita di pusat perubatan prince court, jalan tun razak , untuk ziarah cucu dorg (anak aidil+rita) airit rayyan rizqin (2tahun) sebab demam panas
pada masa tu la segala yang terbuku diluah..dan saling bermaafan..so sweet!


kalau nak baca penuh klik sini


so..kengkawan samada bujang atau yang dah kawen
atau yang akan kawen lagi..hehe
 ambilla ikhtibar..

anggaplah mak mertua macam mak kandung..
dalam apa2 jua..xperlu ada apa2 sengketa..
mengalahla jika perlu..sabar dengan segalanya
sbb mereka org yg lebih tua..hormati mereka
nescaya anak2 kita kelak akan hormati kita

jika ditakdirkan kita perlu jaga mertua yang sakit..
jagalah mereka sepenuh jiwa..serendah hati..
ingatlah dialah yang menjaga suami kita sewaktu suami kita kecil
mendidiknya hingga menjadi suami kita..
ikhlaskan diri..lapangkan hati..
ganjaran Allah pasti..
 cepat mahupun lambat..aminn

-end-

*dugaan hidup takkan putus-putus.. 

13 komen:

mamawana berkata...

Alhamdulilah. Bahagia hendaknya.

mzhany berkata...

Alhamdulillah...sian gak r kat rita kan, asyik dia je yg kena ngn public. aperpon semoga hubungan yg kembali jernih ni selamanya akan jernih...ameen

Dawia Honeyputri berkata...

syukur dengar dah baik semula :)
sama sama la kita mendoakan yg terbaik buat family ni...


^^

qasehraihan berkata...

mamawana:
amin..

qasehraihan berkata...

mzhany:
mmg pun..dorg ni sweet je kn..hehe

qasehraihan berkata...

Dawia:
sama2 doakan yg terbaik utk smua2 org..

Heidi Shafiq berkata...

rita cantik kan..

BLADE EDGE berkata...

salam akak...

bagus la gitu..mmg sepatutnya bila dah kawin kene anggap mertua tu mcm keluarga kita sndri..

p/s: kembalinya mertua ke rahmatullah smlm. al-fatihah..

qasehraihan berkata...

heidi:
ye sgt cantik..
aidil..sgt ensem..sukerr..hehe

qasehraihan berkata...

blade:
al-fatihah utk keluarga mertua awk..

E.d.Y berkata...

bagus la tu...untk anak2 jugak

qasehraihan berkata...

edy:
stuju tu..hehe

mrs.sabri berkata...

syukurlah..alhamdulillah..

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan