FOLLOWERS

Khamis, Januari 20, 2011

MENIPU TERTIPU

salam khamis..
arini cuti..jadi dapatla berehat sepenuhnya..
dalam dua arini..banyak betul blog yg publish cerita penipuan BW..
rupanya ada juga bentuk2 penipuan gtu..




sedih betul saya..
nape smpai cmtu..dan nape smpai bergaduh2 dalam blog memasing..
janganlah gitu..bukan apa pun, traffik je pun..
kalau yang salah tu..mengaku aje salah..
xyahla tengakkan benda yg bengkok..
yang menegur tu pulak..biarla dengan cara berhemah..
janganla guna bahasa yang tak sedap di dengar..

pada saya semua ni berlaku sebab memasing nak upkan trafik..
jadilah keadaan menipu dan tertipu..
kena selidik dan balik semula kepada TUJUAN asal kita berblog..
mungkin juga tujuan mereka2 itu untuk duit, glamer atau jadi hebat
maka mereka menipu dan yang tertipu pula pastinya akan sakit hati..

pada saya..saya tak terasa pun dengan semua itu..
sebab saya berblog untuk suka-suka dan mencatat diari hidup..
jadi mungkin sebab tu saya tak rasa sangat..
orang nak baca..silakan..kalau tak pun..xde kesah sangat

tapi saya suka belajar..
saya sentiasa tanya orang pasal BE ke ME ke SEO ke..
tapi xdela saya kejar semua tu untuk dapat gnjaran atau trafik
ilmu..xsalah nak menuntut..

berdamailah semuanya ye..
sedih sangat..sebab yg bergaduh2 tu melayu smuanya tu..
jadilah bangsa yang hebat dan merdeka..
peace no war

-end-


*rasanya ramai blogger ni di kalangan muda mudi melayu kan
* budi bahasa budaya kita

10 komen:

h o n e y berkata...

Salam.

peace=)

qasehraihan berkata...

honey:
wsalam..peace

Kassim Ahmad berkata...

betul tu.. budi bahasa budaya kite.. gua dah kena khianat.. tpi gua sabar je la.. hmm

anamizu berkata...

tulah..x sptutnye berlaku bende cmni..geng bloggers bukan tmpt utk cari gaduh kan..ptutnye gunelah kaal fikiran ke arah yg positif ^^


recent post : |maksud tersirat pelekat P|

qasehraihan berkata...

kasim:
bgs2..sabar ye

qasehraihan berkata...

anamizu:
hmba stuju dgn pdpt tuan hama tu..hehe

mzhany berkata...

umm xtahu plak penipuan BW nih, camne ye kak? tak fhm lak...tp kalau hany kan, hany lagi prefer utk komen dibahagian entry berbanding chatbox, tapi kalau nk cepat/loading slow baru hany gune chatbox utk komen

qasehraihan berkata...

mzhany:
akak pun xtau hany..
tp katanya ada softwarenya..
mm..mcm2la

BLADE EDGE berkata...

salam akak...

kat blog saya xdok chatbox...so xpyh nk gaduh2.. lg senang :-)

qasehraihan berkata...

blade:
tu la awknya xde chatbox..
tp kdg2 rasa nk tinggl jejak kaat ctu bila b.band lembab..hehe

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan