FOLLOWERS

Khamis, Januari 20, 2011

TAKTIK TERBARU PEROMPAK DAN PEROGOL

salam..
entri kali ni nak kongsi dengan semua tentang mesej yang saya dapat semalam
saya selalu dapat alert 'sms dari polis' camni..
tak pasti ini taktik terkini mereka atau saya lambat dapat mesej ini






ayat penuh mesej tersebut ialah..


MAKLUMAT PENTING DARI POLIS
mesej ini penting untuk semua golongan wanita yang nak pergi kerja, ke sekolah, ke kolej seorang diri. Jika anda terjumpa seorang kanak-kanak menangis di jalanan & menunjukkan alamat tempat tinggalnya & meminta anda membawaya k alamat tersebut, tolong bawanya segera ke balai polis berhampiran tidak kira apa pun yang terjadi, jangan sesekali pergi ketempat alamat tersebut. Ini adalah taktik terbaru satu kumpulan yg ingin merompak, menculik dan merogol. Pls foward to all ur loved ones, so they can inform friends and family members.
FROM : ASP SUMAN KUMAR D-9 BUKIT AMAN


berwaspadala kita semua
penjahat ada di mana2..takut!

-end-

* nape ek terjadinya penipuan dan kejahatan seperti ini??

15 komen:

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

thanks 4 share

qasehraihan berkata...

the lekat lekit:
wlcome

mimie berkata...

pnah dpt emel gak ttg ni.kene b'hati2 dah skrg

qasehraihan berkata...

mimie:
btul tu mimie..takut ek..huhu

Rozuan Ismail berkata...

kesimpulannya,kena sentiasa update dengan taktik perogol dan perompak..mereka pon bukannya bodoh...sentiasa tukar taktik baru..

qasehraihan berkata...

wan:
ye a..persoalannya nape mereka harus menjadi jahat ek??

mzhany berkata...

a'ah pernah dpt gak mcm ni, tp email la. xper benda baik kita boleh share kan...

Aizuddin Hanis berkata...

macam2 cara org nk memipu kte er..ati2 lg2 kaum hawe

sissyira berkata...

salam

terima kasih krn mengingatkan,,,

takutnya nak bergerak sekarang :D


ziarah rakan yang saya follow :D

qasehraihan berkata...

mzhany:
betul tu..perkara yg baik kita share kan..

qasehraihan berkata...

aizuddin:
mmg kena btul2 beringat..huhu

qasehraihan berkata...

syira:
sama2 kita saling meningatkan

E.d.Y berkata...

budak2 pun dijadikan umpan...teruk betul

qasehraihan berkata...

edy:
tdesak dorng tu..haha

Ayie berkata...

tak senonoh punya perangai.. budak pun digunakan..

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan