FOLLOWERS

Rabu, Januari 05, 2011

NAPE PARENTS ZAMAN SKANG CAM GITU EK??

entri kali berkisar senario di sekolah...
uolsss tau tak rata2 skolah skang..parents suka masuk campur hal skolah..
pastu kan, komplen no.1..
ke sekolah saya je?? x kott..ek..


skolah saya ni skolah bandar..
macam kerenah parents ni..1001 macam..
contoh :

komplen cikgu bg penerangan dlm kelas kuat sgt..anak takut..(klu slow dikata slow pulak)
komplen kelas anak tinggi sangat.. nak kelas bawah (bistu sape nak duk atas)
suruh bina tangga rata ke atas..sbb senang anak nak tarik beg skolah bertroli..
anaknya xnak guna tandas murid..kotor kononya..nak guna guru punya..uih
suruh buat loker stiap kelas untuk tinggal buku..kurangkan beg berat
dalam kelas xnak pakai kerusi plastik..nak kerusi berkusyen..
pegang bahu pun kdg2 boleh jd hal..bila ank bgtau parent cakap cikgu pukul kat bahu


apa semua ini???
mak-mak kita dulu kacau skolah x ek??
kita2 dulu suka ngadu tak kat mak hal2 cikgu dan skolah??


-end-








22 komen:

Rozuan Ismail berkata...

mak bapak sekarang sayang anak lebih2.. kalau rotan sikit,dah kecoh satu kampung..x macam kita kecik dulu..

diana berkata...

mak bapak dah macam lembu di cucuk hidung..
ikut je apa anak kata..
manja melampau..
pastu anak besar jadi bapok.

mungkin mak dia dulu macam tu kot..
biasa nye orang bandar memang gitu..
berbeza dengan mak pak yang anak2 nye sekolah kampung dan biasa hidup kampung ni..tahan lasak!!
heheh

mzhany berkata...

uissshhh,
sampai mcm tu ke? zaman hany dulu, hamek ko...xde nye mak nak dgr kite ngadu2 ni, rsnye xde la yg ngadu...kalu kena pukul takot owh nk bgtahu mak ayah sbb nnti mak ayh tahu apa salah kite then kena lagik ngan mak ayah ade r...


issh, mcm mana la anak nk kuat, kental, pndai kalau semua benda nak dimanjakan kan

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

sy stuju ngn akak.
mak ayh skang x mcm dulu.
kalau dulu, anak salah.
ckgu pukul pon takpe.
asal dpt pengajaran.

takot gak ngn kerenah parents ni.
nasib ayah sy tak mcm parents skang.
huhu.

qasehraihan berkata...

rozuan:
tu a...anak naik kpala..

qasehraihan berkata...

diana:
betul tu...jati diri anak skang xsehebat dlu..huhu

qasehraihan berkata...

mzhany:
kita dulu takut cikgu..
skang cikgu lak teragak2 nak wat apa2..nanti xpasal kena saman..haha

qasehraihan berkata...

ctiey:
bdk skang over..sbb mak bapak bg muka..
mentenen anak skang tinggi..
masuk kelas mcm2..tu yg ditimang giler2..

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

taw xpe.
adoyai.
org kate ngaja kt tmpt org asli ag besh.

dorg sgt hormat guru.
sy excited nak g!
n takot dpt parents yg mcm2.

kakl ah sifu saya!

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

Agak melampau la kalau komplen2 camtu.. nak banding dgn zaman kita sekolah memang 90% dh berbeza.. lemak anak2 skrg semakin bertambah sbb ksh syg yg membabi buta dr mak bapak dorang

bukan photographer berkata...

waktu sekolah dulu ada jugak rasanya mak ayah datang sekolah..tapi tak la macam sekarang..cubit sikit pon mak ayah datang sekolah

Aizuddin Hanis berkata...

mengade2 budak2 zmn skrg...klau sy dah ade anak nanti..sy nk cikgu rotan jer die klau die degil..mlas blaja..hohohoho~~ nanti naik lemak...

AtoKSemPoi berkata...

As'Salam, budak2 skarang nie manje lebih, kalau ngdu bukan je mak bapak yang ikut ckp dorg, tapi sampai ke dalam paper n pihak kementerian tu.
Dulu sekolah saya penah wat publicaning(klau x silap), nie kira mcm acara rotan di depan org ramai(depan pelajar yg lain). Pergh mmg gile, tapi dorg x de ngadu nye kat parent dorg.
Tapi,budak sekarang nie, pegang pun di cakap pukul apetahlagi nak pulas telinga, tu yang ank2 sekarang bile dah besar kurang ajar n tak hormat org tua (sesetgh sahaja).

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

ni kes mak bapak terlebih manja anak-anak,

zaman saya sekolah dulu tak ada cam ni, kalau ngadu dekat mak bapak, kita yg kena balik..

kena cubit dengan cikgu sampai lebam,

ada cikgu yang jenis suka penampar kalau salah sket...


zaman sekarang lain. kalau zaman sekarang ada cikgu macam ni naik mahkamah la jawabnya

Piasara berkata...

saya tak macam tu,ok jer..serah ank pada cikgu dia.Di rumah je ank2 dibwh t/jawab kita.Tp pernah sekali pi mengamuk kt cikgu HEM sbb dh 5 bln skolah buku2 ank tak kutip..tk di marking,kecuali buku agama je.Esoknya baru diorang pi kutip semua buku2 kt kelas ank sy ni..nk kena mengamuk gak sesekali..tp tgk kes lahh..

ASaDa RyutaRo berkata...

banyak sangat komplen, buat sekolah dalam rumah sendiri lah. ajar anak sendiri, nak ajar yang slow2 kan. tandas rumah pun bersih, ada almari, xyah bawak beg troli, xde orang pukul. senang..

entah ada ke tak diorang kenang apa jasa cikgu kat sekolah tu jaga anak orang.

dulu pernah kena herdik dengan ayah pelajar, kononnya kita biarkan anak dia dibuli pelajar lain.

dah trend zaman skrg, sayang anak tapi tak kenang pengorbanan orang lain.

Suhami Ahmad berkata...

sebab ni lah anak-anak kito rosak. terlalu manjo

Ahmad Muzaffar =) berkata...

parents saya dulu siap pesan kat cikgu cikgu saya...

"if anak saya buat hal,Cikgu buatlah APA YG PATUT, jangan sampai mati dah la"

hihihi ^_^

farah booboo berkata...

huuu....ni la masalah ibu bapa skang...sensitif sgt, manjakan anak overdose... tp kn, kenapa ye ibu bapa skang berubah jadi cmtu? sense of protection yg melampau, padahal dulu mak bapak dorg tadela wt cmtu.. mungkinkah sebab dearsnya arus pembangunan, zaman it yg buat dorg rasa insecure n try to put the blame on others? huu

Hafidzah Hafidz berkata...

hehe..ouh, betul tu kak..parent tak leh manja kan sangat anak..anak pun kena la pandai berdikari..tu belum pergi negara orang lain..dalam negeri sendiri dah banyak songeh..hmmm~ fieza dulu time sekolah terima je apa yang pihak sekolah sediakan..tak memilih..kan lebih elok gitu kan hee ;)

Seizer berkata...

suruh dier carik skola lain.. ngade2

acai berkata...

salam,..agak kontroversi pertanyaan tuh,..kalau nak jawab jujur,..nak kata pilihan pertama tu mungkin tak tapi still ada dalam list,.hahahahhhk

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan