FOLLOWERS

Sabtu, Januari 22, 2011

KAMERA CCTV DI SEKOLAH

salam Sabtu
ni entri auto-publish..
saya kat skolah skarang..huhu
arini sekolah ganti..untuk cuti Tahun Baru Cina akan datang
NUTP dh perjuang larang sekolah hari sabtu ni
ni artikelnya klik sini (harian metro)
tapi dah kementerian arahkan..skolah je lerrr..hehe


k...back to topic
uol ingat lagi tak entri yang saya mintak teka aritu??
alahai..kalau xingat jenguk sini ye...hehe
pasal gambar cctv tu..nape saya letak..

untuk pengetahuan uol..
mulai 2011 ni..sekolah saya dikelilingi dengan kamera cctv ni..hohoho
saya pun xtaula tujuan sebenar pemasangan kamera ni..
sebab belum pernah ada kes kecurian atau rompakan di sekolah saya ni
tapi ada macam2 speku pasal pemasangan cctv ni..



ada yang cakap untuk keselamatan..
ada yang cakap untuk elakkan kehilangan barang-barang dalam setiap kelas..
yang kelakar ada yang cakap sebab our HM nak intip cikgu mana masuk kelas lambat..haha




setiap pergerakan dalam kamera ni akan dapat dilihat dengan jelas dalam bilik HM
setiap floor akan ada kamera ni..
kat kntin ada..kat bilik2 aset dh tentula kan..luar pintu tandas ada...
malahan mula2 jejak masuk skolah saya, kat guard house pun ada..haha
so..xde sape2 la yg boleh buat onar kat sekolah ni..
nak buat kecoh sila ke sekolah lain..ahakss




ni contoh kamera tu kat satu floor..









so..uol rasa apa pro dan kontra pemasangan kamera ni di sekolah2 ek??


-end-

* jangan ada yg sengaja buat aksi2 xsenonoh untuk tunjuk kat HM dah..sebab murid2 skrg macam2 ragamnya..mmm..






9 komen:

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

cctv? em, ade baik n buruknye kan kak.

yelah. kdg2 student saje je buat aksi. nganjing kat HM. kih3..

sekolah hr sabtu mmg xbesh an.
kalu ikotkan. kmtb pon kene ganti kuliah.
tp stat tahun ni.
mktb dah xde kulaih gnti.
kalau cuti..cuti terus. xayh ganti!
beshnye!
hehe...

:)

qasehraihan berkata...

ctiey:
ngnjing ek???hehehehe
lama xdgr..haha

mmg xbest skolh sbtu..
tmbh xbest bila ada miting lak pastu..huh

Aizuddin Hanis berkata...

kt U sy pun ade CCTV gak...hmmm...basicly mstilah utk keselamatn..yang lain 2 xtaw ah...

qasehraihan berkata...

aizuddin:
kt U harusla..
tmpt beso..hehe

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

huhu.
sabo jela kak.
sy pon bakal mearsainye..
:)

BLADE EDGE berkata...

salam akak...

kalo esok2 ada pulak yg ambik kesempatan buat free show dpn cctv mcmana??? :-DDDD

ntah sapa laa....hahahaha

qasehraihan berkata...

ctieY:
betul tu..
slamat menjadi guru..
moga kita semua cemerlang..

qasehraihan berkata...

blade:
kalau dorg wat free show..
harus kena tngkap sblm shownya tamat..hehe

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

insyaAllah~

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan