FOLLOWERS

Ahad, Januari 02, 2011

PERNAH TAK DAPAT EMEL CAMNI???PERLU REPORT POLIS KE???

semalam buka emel ada 5 emel ni kat spam..




kita buka emel yang paling atas ek..cuba baca kalau boleh nampak..
(klik untuk tumbesaran supaya xperlu berkaca mata)




ANTARA LAIN EMEL NI BERKATA:

dia memilih saya untuk memasukkan sejumlah wang..(million)
jika saya berminat untuk urus/berkomplot dengannya..
jika saya berminat ada detail yang perlu saya berikan..ada kat emel2 yg bawah2..
jika xberminat dia meminta saya DELETE emel tu dan diamkan sahaja...






saya sebenarnya xpernah layan benda2 stail gini..penipuan ada di mana2






tapi yg ni bila dia cakap kalau xberminat DELETE emel ni..saya jadi SERAM!!!
apa semua ini???...perlu wat report polis tak???



kalau saya diam ada efek tak..kalau saya report ada efek tak???
saya memilih untuk xlayan, tidak report dan tidak delete emel ada efek apa2 tak???
takutnya..huhuhu


tolong bagi pendapat!! uhuk..uhuk..

17 komen:

Rafina Mimi Zairul Murni berkata...

buat x tahu je..saya banyak gak dpt emel span gitu..buat dono je..hehe..tp kalau cikgu nk report ok juga..bkn ape,bg pengajaran sikit kt org tu biar dia insaf..

Mohd Firdaus berkata...

xyah wat report pn xpe..cuma sebarkan kpd yg tak tahu lg bnda ni..ltk dlm blog mmg trbaik..pembaca bleh tahu penipuan ni..

Luffy berkata...

saya punye emel camtu dah berlambak2..delete je ada yang lain lagi..serabut tol...buat bodoh je kak..hehe

qasehraihan berkata...

rafina:
mmg nak wat xtahu...tapi takut gak..mana nak tau tetiba polis datang ketuk pintu cakap saya telah melakukan kesalahan...haha..tu yg sy tanya...kotla dgn membuka emel tu pun dh menjadi komplot..hak hak hak...takuttt..


firdaus:
benarnya pd mulanya nk letak dlm blog pun takut...isau..kotla menjadi satu kesalahan..haha

luffy:
k wat bodoh je..hehe

eqbalzack berkata...

semua emel sya ada emel mengarut ni...saya delete terus...masukkan kat SPAM je...abaikan...

zaman skrg takde sape bermurah hati nak bagi duit senang2 kan...hehe

a n a s t a s y e a berkata...

email tu dikategorikan sebagai spam. abaikan sahaja email tu dan delete kalau nak. selain tu jangan sesekali membalas kerana ianya auto send. kalau dah balas, org yg buat auto send tu tahu yg email akak memang wujud dan akan banyak lagi email spam yg akan masuk. anastasyea pun selalu dapat email mcm nie. =)

mzhany berkata...

abaikan je emel camni, dan takperlu susah payah buat report polis la kak. membazir masa akak je. dorg ni xhabis2 pelbagai cara nak menipu org

Aretikz berkata...

Weehuu ~ kenapa tak try jak? haha... pendapat membunuh tul.. hehe.. nak repot pun boleh.. abaikan pun boleh.. kalau nak berhentikan kekejaman mereka.. bolehlah repot ^^

KUREKURE COMEL berkata...

hehehe....ramai dah terkena...buat xtau je ....huhuhu

sukahaha berkata...

buat dek jer haha..

cjemput sini yer
blog Matdin
blog Serbaguna

BLADE EDGE berkata...

salam akak...

xpayah layan email mcm tu..kira sampah jer...

lg elok kalo xbuka sbb dulu pc saya pernah kene virus berpunca drp link yg mcm ni..buang ajer..

qasehraihan berkata...

eqbal:
btul3...anak raja mana murah ati beno nak bg duit free tu..habaq mai??hehe

anastasyea:
baik...saya akan ikut arahan tuan puteri.hehe

mzhany:
saje je tanya...klu org syor suh buat repot mau cuak gak saya...sbb saua mmg xnk g pun..hehe

Aretikz:
pas sy try nanti saya ajak awak g joli katak sesama ek??hahahaha

kure2 cute:
ok..dh buat dek dah..hehe
comelnya kura2 ni..hehe

sukahaha:
hahahahhaha sukenyerrr..hihik

blade:
ada virus????uiksss...lg tmbah marah ni..hehe

She's retarded berkata...

buat bodoh saja

Sweet Memories berkata...

wahhh bahaya ituuu... cpt hapus saja... cam penipuan gtu.

mamawana berkata...

Assalamualikum

Pernah. Dlm mail box banyak email spm cam nih. Strangers. Bo layan aje.

Do me a favour pls...Mamawana Top 50 dear...... list ke 041 Vote for me please...tq. Syukran. Yang vote mama doa mamawana semoga kalian murah rezeki yang melimpah ruah. Aminnnnn.

http://falihinjasmy.blogspot.com/2011/01/feel-free-to-fly-contest-poll-undian.html

E.d.Y berkata...

banyak kali dapat..buat tak tau je...xde effect pun..kalau report polis pun, dieorg ignore je...

love rushas always!!! berkata...

penah dapat..saya delete je...wat xtau...banyak kali dh...saje je dorang nak trap kite...

KLIK UNTUK SHOPPING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright(c) All Right Reserved by Qasehraihan